Muhabbit

Brezilyalı Yatırımcıların Kripto Paralara Olan İlgisi, Şirketlerin Dikkatini Çekti!

Brezilyalı şirketler kripto para sektörüne adım atmaya devam ediyor.

bitcoin brezilya

bitcoin brezilya

Brezilya’nın en büyük aracı kurumu olan XP Inc., Nasdaq iş birliğiyle dijital varlıklar için bir ticaret platformu başlatmaya hazır olduğunu söyledi.

XTAGE adı verilen yeni platform, 2022’nin ikinci çeyreğinin sonunda olacak şekilde piyasaya sürüldüğünde ilk olarak kripto para hizmeti sunacak.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan şirket yöneticisi şu ifadelere yer verdi:

“XP, piyasa eğilimleri ve yatırımcı iştahı gelişmeye devam ettikçe teklifini ek varlık türlerini içerecek şekilde genişletmeyi planlıyor. Piyasanın istekleri bizim önceliğimiz olacak.”

Şirket tarafından başlatılacak olan yeni özellik, mevcut ticaret uygulaması aracılığıyla XP’nin Brezilya’daki 3,5 milyon müşterisine sunulacak.

XP’nin finansal ürünler direktörü Lucas Rabechini ise konu hakkında şu açıklamada bulundu:

“XTAGE’nin oluşturulması, dijital varlık pazarında ilerlemede ve yatırımcılara gelişen ekosisteme daha fazla erişim sunma yeteneğimizde önemli bir kilometre taşını temsil ediyor.”

Brezilya’da Kripto Para Kullanımı Artıyor

Kripto paraların kullanım alanlarındaki artış, bunları kullanan Brezilyalıların sayısında da artışa neden olmuş durumda. Bu konu hakkında bazı veriler açıklayan Brezilya Receita Federal (Vergi Dairesi), vatandaşların 2021 yılının Ocak ve Kasım ayları arasında 11,4 milyar dolar değerinde stablecoin işlemi yaptığını söyledi. Elde edilen bu miktar, geçen yıla oranla neredeyse üç kat artmış durumda.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version