Muhabbit

Brezilyanın Uber’i Olarak Bilinen Araç Çağırma Şirketi 99, Bitcoin Ödemelerini Etkinleştiriyor!

Bitcoin’in kullanım alanı her geçen gün artmaya devam ediyor.

99PAY

99PAY

Brezilyalı araç çağırma şirketi 99’un dijital cüzdanı olan 99Pay, yakın zaman önce yaptığı bir açıklama ile, platformunda Bitcoin alım ve satımının mümkün kılacağını duyurdu.

99Pay kullanıcıları, 3 Kasım’dan itibaren minimum 10 Brezilya reali ve maksimum 10.000 reali (yaklaşık 1,800 ABD doları) satın alma tutarı ile komisyonsuz işlem gerçekleştirebilecek.

Çinli araç kiralama şirketi DiDi’nin bir parçası olan 99Pay ayrıca, platformun Bitcoin para iadesi promosyonları da sunacağını söyledi.

Yeni girişim, Brezilyalılar arasında kripto para birimine hızla artan ilgi ve kripto para hizmetlerine olan talebin ortasında geliyor. Ekim ayında ülkenin Merkez Bankası (BCB) tarafından yayımlanan verilere göre,

Brezilyalı şirket 99, 2012 yılında kurulmuş bir araç çağırma, yemek dağıtım ve finansal hizmetler şirketidir. Uber’in Çin’deki karşılığı DiDi Chuxing tarafından 2018’de 1 milyar dolarlık bir işlemle faaliyet gösteren şirketin yaklaşık olarak 20 milyon aktif kullanıcısı olduğu söyleniyor.

Kripto Para Kullanım Alanı Artıyor

Şirket tarafından başlatılan bu hizmet, kripto para alanında atılan ilk adım değil. Hatırlanacağı üzere 99, dijital cüzdanını Temmuz 2020’de uygulamasında başlatmış ve geçtiğimiz hafta da bir 99Pay’in bağımsız uygulamasını piyasaya sürmüştü.

99Pay Direktörü Maurício Orsolini Filho, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, kripto paranın önce fiat’a geçirilmesi gerekeceğinden, kullanıcıların 99’daki seyahatler için ödeme yapmak üzere Bitcoin kullanamayacaklarını söyledi.

Orsolini Filho, şirketin talebi üzerine yapılan ve hizmet için potansiyel olarak güçlü talep olduğunu gösteren araştırmayı takiben şirketin Bitcoin ticaret özelliğini uyguladığını da sözlerine ekledi. Verilere göre, Brezilyalı dijital banka kullanıcılarının %81’i kripto para birimlerini zaten kullanıyor. Bunun yanında %54’ü ise dijital varlıklara yatırım yapmıyor ancak bu pazara girmeye ilgi gösteriyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version