Muhabbit

BSC Ağı Durduruldu, BNB Chain Açıklama Yaptı, İşte Saldırının Detayları!

binance bnb

BNB Chain; Twitter’dan yaptığı resmi açıklamada, olağan dışı işlemler nedeniyle BSC (Binance Smart Chain) ağını geçici olarak durdurduklarını bildirdi.

İlk açıklamalara ve blok zincir verilerine bakıldığında, Binance Bridge üzerinden BSC ağına yapılan saldırının yaklaşık 600 milyon dolar değerindeki 2 milyon BNB’nin çalınmasıyla sonuçlanabileceği şüphesi gündemde. Olay, BNB Chain üzerindeki en büyük saldırı olarak tarihe geçebilir.

BNB Chain’in resmi Twitter hesabından yapılan ilk açıklama şöyle: “Düzensiz (anormal) aktiflik nedeniyle BSC’yi geçici olarak durduruyoruz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Daha fazla güncelleme yapacağız. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.”

Açıklamaların devamında, potansiyel bir güvenlik ihlalini farkettikten sonra BSC ağını askıya aldıklarını duyuran ekip; tüm sistemlerin artık kontrol altında olduğunu ve araştırmaya devam ettiklerini, ayrıca tüm kullanıcı fonlarının güvende olduğunu söyledi. Ardından bazı kripto para borsaları, BSC ağındaki güvenlik ihlali nedeniyle, çekim işlemlerini durdurduklarını açıkladılar.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir? Tüm Ayrıntılarıyla A’dan Z’ye DeFi

İlk Tahminlere Göre 70-80 Milyon Dolarlık Fon Kaybedildi!

Twitter’da dolaşan ilk iddialar, yaklaşık 600 milyon dolar değerindeki 2 milyon BNB’nin çalındığı yönündeydi. Son gelen BNB Chain resmi bilgilendirmesine göre ise, saldırıda tahminen 70-80 milyon dolarlık fon kaybedildiği ancak topluluğun iç ve dış güvenlik partnerlerinin sayesinde, yaklaşık 7 milyon doların hemen dondurulduğu belirtildi.

Saldırıya uğrayan köprünün BEP2 (BNB Beacon Chain) ve BEP20 arasında olduğunu iddia eden Binance CEO’su CZ ise, kaybedilen fonların 100 milyon dolar civarında olduğunu söyledi. Bu rakamın da en son BNB yakımındaki miktarın 1/4’üne tekabül ettiğini, ayrıca sorunun artık çözüldüğünü, fonların da güvende olduğunu açıkladı.

Bu hareketlilik BNB grafiğine de yansıdı. CoinMarketCap verilerine göre bugün TSİ 23.00’da 294 dolardan işlem gören BNB, 280 doları gördükten sonra yine bu yazının yazıldığı dakikalarda (TSİ 02:57) 285 dolara yükseldi.

PeckShieldAlert verilerine göre BNB Chain saldırganı; %59.25 Ethereum, %32.71 Fantom ve %4,43 Arbitrum olmak üzere diğer blok zincirlerine toplamda 89,5 milyon dolarlık fon taşıdı.

Güncellenebilir

Daha fazla DeFi haberi için: DeFi Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version