Muhabbit

BSN International Tezos Network’ü Bünyesine Kattı!

Blockchain Hizmet Ağı, yeni blockchain projelerini bünyesine ekliyor.

çin

çin muhabbit

Çin’in hükümet destekli blockchain projesi olan Blockchain Hizmet Ağı (BSN), Tezos blockchaininin, uluslararası platformuna entegrasyon haberini duyurdu. 24 Eylül’de yapılan resmi duyuruya göre Tezos, BSN’de halka açık blockchain hizmetlerine erişim sağlayan küresel bir platform olan BSN International’a entegre edilecek “ilk blockchainlerden biri” oldu.

Entegrasyon sayesinde, dünya çapındaki geliştiriciler artık BSN’in küresel nodelarını ve portallarını kullanarak Tezos protokolüne erişebilecek. BSN’e göre, hem ana ağda hem de test ağında Tezos blockchaini ile entegre olan üç küresel node var. Duyuruya göre, bugüne kadar BSN’nin küresel “node”ları, Hong Kong, California ve Paris’te.

BSN International’de kendi izinli blockchainlerini dağıtmak ve yönetmek için, geliştiriciler resim internet sitesinde bir hesap oluşturmalıdır. Geliştiriciler “İzinsiz Hizmetler” kısmına erişerek, Tezos ana ağında ya da test ağında kendi projelerini oluşturabilirler. BSN’in duyurduğu gibi Tezos tarafından sağlanan tüm API’lere, orijinal veri formatı korunarak BSN üzerinden benzer yollar ile erişilebilir.

Tezos ve BSN yöneticileri, bu gelişme ile ilgili herhangi bir yorum yapmadı.

Bildirilenlere göre, Blockchain Hizmet Ağı Haziran 2021’e kadar 40 adede kadar halka açık blockchain entegrasyonu yapmayı planlıyor. Tezos, NEO, Nervos, Cosmos’un IRISnet’i, Ethereum ve EOS dahil olmak üzere altı blockchainden oluşan ilk grup şimdiden duyuruldu. BSN, ikinci grup olarak Algorand, ShareRing ve Solana blockchainlerini entegre etmeyi planladığını açıklamış durumda.

Ekim 2019’da başlatılan Çin’in Blockchain Hizmet Ağı, başlangıçta küçük ve orta ölçekli işletmelerin izin verilen ağlarda blockchain uygulamaları oluşturmasına ve dağıtmasına yardımcı olmak üzere konumlandırılmış, devlet destekli bir blockchain girişimidir. Program, küresel ticari kullanım için Nisan 2020’de resmi olarak başlatılırken, BSN International Ağustos ayında yayına girdi.

Daha fazla blockchain haberi için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version