Muhabbit

BSV Destekli Sosyal Medya Platformu Twitter’dan Darbe Aldı!

Twetch kurucusu Josh Petty ise Twitter’ın herhangi bir uyarıda bulunmaksızın hesabı askıya aldığını belirtmiş durumda.

twetch

Bitcoin SV üzerinde çalışan sosyal medya platformu Twetch’in Twitter hesabı dün akşam saatlerinde askıya alındı.

Twetch kurucusu Josh Petty ise Twitter’ın herhangi bir uyarıda bulunmaksızın hesabı askıya aldığını belirtmiş durumda.

Twetch ise tam anlamıyla Twitter’a alternatif olarak pazarlamasını sürdürmekte. Uygulama üzerinde gerçekleşen tüm görüşmeler ise BSV blockchaini üzerinde saklanıyor. Petty ise bu durumun sansür karşısındaki en büyük kozları olduğunu savunmakta.

Jack’e Gönderme Yaptı

Hesabın askıya alınmasından birkaç saat önce bir “meme” ile Twitter CEO’su Jack’e gönderme yapan hesap, bu olaydan birkaç saat sonra askıya alınmıştı.

Twetch İtiraz Etti

Bir yan hesap açarak duruma itiraz ettiklerini belirten Petty, hanklı bulunmaları halinde hesabın açılacağını fakat, “cache” sorunları sebebiyle hesabın eski takipçi sayısına ve tweetlerine dönmesinin birkaç gün sürebileceğini belirtti.

Trump’ın Açıklamaları Sebep Olmuş Olabilir

Dün Trump tarafından yapılan sosyal medya ile ilgili yeni düzenlemelerden sonra gelen bu askıya alınma durumunu değerlendiren Petty, açıklamaların sosyal medya platformları üzerindeki baskıyı artırmış olması sebebiyle hesabın askıya alınmış olabileceğini belirtmişti.

Engel Kaldırıldı

An itibariyle ise hesaptaki engel kaldırılmış durumda. Engelin kaldırılması ile ilgili Twetch tarafından yapılmış bir açıklama bulunmuyor.

Son Yazılar

Exit mobile version