Muhabbit

BtcTurk’ten, Bitcoin White Paper Günü için Özel Etkinlikler!

Kripto para borsası BtcTurk, Bitcoin teknik dokümanı (white paper) gününü kutladı.

Türkiye’de ilk Bitcoin ticaretine imkan tanıyan borsa olarak tanınan BtcTurk, Bitcoin’in doğuşu olarak görülen teknik dokümanın (white paper) çıktığı 31 Ekim tarihini etkinlik ve haberler ile kutladı.

BtcTurk, 31 Ekim 2008’de yayımlanan dokümandan sonra bu yıl 14. yılının kutlandığı Bitcoin White Paper Günü’ne özel 21 şanslı kişiye komisyonsuz işlem fırsatı sundu. Bitcoin’in 21 milyonluk arzından dolayı seçilen 21 kişi, 31 Ekim 2022 tarihinde 24 saat boyunca komisyonsuz işlem yaptı. BtcTurk PRO Twitter hesabı üzerinde düzenlenen yarışmada sorulan soruya en hızlı cevap veren kullanıcılar arasından 21 kişi seçildi.

Aynı zamanda BtcTurk bünyesinde kurulan Satoshi TV, 31 Ekim 2022 tarihinde yeni yayın dönemine başlamış oldu. Satoshi TV, YouTube üzerinden başta Bitcoin ve kripto paralar olmak üzere sanat, spor, müzik, mizah gibi kategorilerde içerik üreterek, sektördeki önemli isimleri de kanalına konuk ediyor. Satoshi TV; ismi, logosu ve içerikleriyle her programında Satoshi Nakamoto’ya teşekkür gönderiyor.

BtcTurk, Bitcoin Teknik Dokümanının (white paper) Türkçe Seslendirilmesini Paylaştı!

BtcTurk’ün bir başka etkinliği ise Bitcoin teknik dokümanının Türkçe seslendirilmesi oldu. Yalın Alpay’ın seslendirdiği Bitcoin teknik dokümanının ses dosyasına buradan ulaşabilirsiniz.

Kripto paraların 14 yıllık sürecinin 9 yılına eşlik eden BtcTurk; uzman ekibi, altyapısı ve finansal gücüyle gelişmeye devam ediyor. 2013 yılında kurulan şirket, sadece 2021 yılında 3 milyon kullanıcının katılmasıyla kullanıcı sayısını 5 milyonun üzerine çıkardı. BtcTurk yine 2021 yılında 2,2 milyar dolar işlem hacmine ulaşarak rekor kırdı ve ödediği vergi ile de Türkiye ekonomisine destek sağladı. 2021 yılında 965 milyon TL vergi ödeyen BtcTurk, 800’den fazla çalışanıyla da büyük bir istihdam sağlıyor.

Bildiğiniz gibi Bitcoin teknik dokümanı, 31 Ekim 2008 tarihinde Satoshi Nakamoto rumuzuyla Kriptografi Yazışma Grubu isimli bir e-posta grubunda yayımlanan “Bitcoin: Eşlerarası Elektronik Nakit Sistemi” başlıklı bir white paper (teknik doküman) ile ortaya çıkmıştı.

Satoshi Nakamoto, bir aracı olmadan sadece eşler arasında bir ödeme yöntemi oluşturarak var olan dünya finans sistemine alternatif bir ödeme yöntemi sundu.

“Bitcoin: Eşlerarası Elektronik Nakit Sistemi” adlı teknik dokümana şu linkten ulaşılabilir: https://cdn.btcturk.com/bitcoinTR.pdf 

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için hesabımızı takip edebilirsiniz: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version