Muhabbit

BtcTurk’ten Veri Sızıntısı Açıklaması Geldi!

BtcTurk, sistemlerinde yaşanan sızıntı iddiasını kabul etti.

btcturk

Geçtiğimiz günlerde Türkiye kripto para ekosistemini endişelendiren bir iddia ortaya atılmıştı.

Banka Hesap Bilgileri, Fonlar Güvende!

BtcTurk, sistemlerindeki Türk Lirası ve kripto varlıklarının güvende olduğunu, güvenle saklandığını belirtti. Ayrıca BtcTurk, sistemlerinde yapılan çalışmalar ile mevzu bahis sızıntının şu anda değil 2018 yılı Temmuz ayında yaşandığını açıkladı.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinde paylaşılan açıklama metninde “Temmuz 2018 tarihinden önce kayıt olmuş 516.954 adet kullanıcımızın Temmuz 2018 tarihinde güncel olan verilerinin etkilendiği düşünülmektedir.” yer alıyordu.

BtcTurk PRO Sistemlerinden Sızdırılan Bilgilerin Listesi

2018 yılının Temmuz ayında BtcTurk PRO sistemlerinden sızdırılan bilgilerin tam listesi aşağıda yer alıyor.

Ayrıca BtcTurk, sızıntıya uğrayan kullanıcılar ile sırasıyla iletişime geçilmeye başlandığını ekledi.

“Yukarıda açıklanan söz konusu hususlar ile ilgili olarak Şirketimiz nezdinde tüm ek tedbirler alınmış, KVVK (Kişisel Verileri Koruma Kurulu), USOM (Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi) ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gerekli bildirimler yapılmış ve suç unsuru içeren eylemlerde bulunan kişiler hakkında da ilgili yasal mercilere başvurulmuştur.”

BtcTurk PRO’nun açıklamasının ardından, Türkiye kripto para ekosisteminden bazı yatırımcılar, BtcTurk’ün açıklama yapmakta geç kaldığını öne sürdü.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version