Muhabbit

Bu Borsada DeFi Tokenleri Teminat Olarak Kullanılabilecek!

Hong-Kong merkezli olarak kurulan türev işlem borsası, türev işlem borsalarında bulunan temel iki sorunu çözmeyi hedeflemekte.

acdx türev işlem borsası

Yeni türev işlem borsası ACDX, önümüzdeki ay beta sürümde işlemlere başlıyor.

Eski OKEx COO’su Andy Cheung tarafından kurulan ACDX, Şubat ayından ber, geliştirilmeye devam etmekte. Hong-Kong merkezli olarak kurulan türev işlem borsası, türev işlem borsalarında bulunan temel iki sorunu çözmeyi hedeflemekte.

Cheung tarafından belirtilen ana sorunlar ise inovasyon ve şeffaflık.

BitMEX bundan 4 yıl önce “Perpetual Swap” ürünü tanıtmıştı. O günden bugüne “swap” halen en popüler türev işlem ürünü olarak öne çıkmakta. Sebebi ise “Perpetual Swap”sonrasında yeni bir ürün geliştirilmemiş olması.

Farklı ürünler geliştireceğini ve piyasaya süreceğini belirten ACDX, tüm kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik olabilecek ve risk iştahını tam anlamıyla karşılayabilecek ürünler peşinde olduklarının altını çizmekte.

Ürünlerden ilki ise “Dynamic Leveraged Contracts” olarak geçmekte. Kullanıcıların “bull” ve “bear” kontratların alıp satabileceğini belirten Cheung, kontratların net bir likidasyon fiyatı olacağını özellikle belirtmiş durumda.

Yeni yöntem ile birlikte karmaşı hesaplamaların ortadan kalkacağı belirtilirken, kullanıcıların hangi fiyatta likide olacaklarını net şekilde bilecekleri açıklanmış durumda.

Benzer şekilde “Index Contracts” ürünleri de sunacaklarını belirten Cheung, birden fazla teminat tarafından desteklenebilecek kontratlar da bulunacağını açıkladı.

Teminat olarak DeFi tokenlerini de ekleyeceğiz.

Şeffaflık

Şeffaflık tarafında “endüstri için yeni standartlar” getireceklerinin altını çizen Cheung, bu standartları kontratların tüm detaylarının, piyasa kurallarının ve alım-satım maliyetlerinin oldukça basit şekilde açıklanması ile sağlayacaklarını açıkladı.

Yeni Yönetişim Tokeni Geliyor

Platformda merkezi ve merkezsiz borsa deneyimini bir arada sunabilmek adına ACDX’in yönetişim tokeni de olacağı da açıklanmış durumda. Platform tokeninin adı ise ACXT olacak.

ACXT’in toplam arzı 50 Milyon adet olacak. Arzın yüzde 20’si ise yıl içerisinde yapılacak satışlar ile dağıtılmış olacak. Satışın ise 8-10 Milyon $ aralığında olması planlanmakta.

Arzın yüzde 30’u likidite sağlayıcılar için saklanacak, geriye kalan yüzde 50 ise ACDX platformunu geliştirmek adına rezerve edilecek.

Token modelinin halen ideal olmadığını belirten Cheung, ilerleyen dönemde ideale daha yakın modellerin ortaya konabileceğini açıkladı.

Hedef İlk 10

Platformun ilk hedefi ise bir yıl içerisinde ilk 10 türev borsasının arasına girebilmek. Hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılar için bir platform hazırladıklarını belirten yetkililer, hedeflerine kısa süre içinde ulaşmayı hedeflemekte.

 

Son Yazılar

Exit mobile version