Muhabbit

Bu Hafta Dikkat Edilmesi Gereken 5 Kripto Para!

2022 yılının 3. haftasında kripto para dünyasında dikkat edilmesi gereken kripto paralar neler?

Kripto-Paralar-Muhabbit

Kripto-Paralar-Muhabbit

Kripto para dünyasında bu hafta, Cointelegraph tarafından belirlenen “takip edilmesi gereken” 5 kripto para birimini sizler için sıraladık.

17 Ocak 2022 sabahı kripto para piyasası, kaynak: coin360

17 Ocak 2022 sabahına uyandığımızda kripto para piyasasının genel olarak “kırmızı” ve “tonlarında” olduğunu ifade edebiliriz. Piyasanın yaşanan düşüşten sonra “toparlanma” evresinde olduğu düşünülmekte. Teknik analistimiz Draco, dün yayınladığı videosunda piyasayı “durgun” olarak nitelendirmişti.

Piyasanın durgunluğuna rağmen, NFT sektörü bu durumdan etkilenmemiş gibi görünüyor. Bu da kripto para piyasasının yıllar içerisinde ne kadar olgunlaştığını gösteren olgulardan sadece biri olmakta.

Bitcoin (BTC/USDT)

Yüzde 40’ı aşan bir hâkimiyet ile kripto para piyasasına hükmeden lider kripto para birimi Bitcoin, listenin başında yer almakta. Yükselişi veyahut düşüşü tüm kripto para piyasasını etkileyen Bitcoin’in, 45 bin dolar bandını geçmesi hâlinde “bol yeşilli” bir hafta görmemiz bekleniyor.

BTC/USDT günlük grafiği. 

Cointelegraph’ın analizine göre, Bitcoin 20 günlük EMA’ın(exponential moving average) üzerine çıkmak için mücadele etmekte. Başarılı olduğu takdirde trendde olası bir değişiklik yaşanabilir. BTC/USDT paritesi daha sonra “ayıların” tekrar sert bir direnç oluşturabileceği 50 günlük basit hareketli ortalamaya (EMA/exponential moving average) kadar yani 47 bin 987 dolara kadar yükselebilir. Bu direncin üzerinde bir kırılma ve kapanış, 52 bin 088 dolara doğru bir rallinin yolunu açabilir.

Teknik analistlerimiz tarafından hazırlanan en son Bitcoin (BTC) analizine buradan ulaşabilirsiniz.

Near Protocol (NEAR/USDT)

Geçtiğimiz hafta Layer-1 çözümleri sunan DeFi platformu Near Protocol, Three Arrows Capital ve Andreessen Horowitz’in dahil olduğu bir grup yatırımcıdan 150 milyon dolarlık fon toplamıştı. Near Protocol’ün token’ı NEAR, bir haftada yaklaşık %44’lük bir fiyat artışı yaşamıştı.

NEAR/USDT günlük grafiği. 

Cointelegraph’ın analizine göre, her iki hareketli ortalama (20-day EMA ve 50-day EMA) da yükseliyor. RSI pozitif bölgede, bu da en az direnç yolunun yukarı yönlü olduğunu gösteriyor. “Boğalar”, fiyatın 17,95 dolardaki kırılma seviyesinin altına düşmesine izin vermezse, NEAR/USDT paritesi 25,44 dolara kadar yükselebilir.

Cosmos (ATOM/USDT)

Geçtiğimiz ay Althea tarafından kurulan Gravity Bridge ile Ethereum ve Cosmos Blockchain’leri arasında ERC-20 token transferleri mümkün hâle gelmişti. Cosmos Blockchain’inin yönetişim token’ı ATOM, özellikle bu gelişmeden sonra ilgi görmeye başlamıştı.

ATOM/USDT günlük grafiği.

Cointelegraph’ın analizine göre, yükselen hareketli ortalamalar (EMA) ve aşırı alım bölgesindeki RSI, direnç yolunun yukarı doğru olduğunu gösteriyor. 44,80 doların üzerinde bir kapanış, 50 dolardan bir “psikolojik” seviyeye gelmesini sağlayabilir. Bununla birlikte 69,42 dolardaki model hedefine doğru bir ralli için kapıları açabilir.

Fantom (FTM/USDT)

Merkeziyetsiz uygulamalar (dApp’ler) ve dijital varlıklar için izinsiz, açık kaynaklı bir akıllı sözleşme platformu olan Fantom, geçtiğimiz yılın “en çok kazandıran 6 altcoin” listesinde yer alıyordu. Fantom (FTM) grafiğine baktığımızda genel olarak bir yükseliş trendinde olduğunu ifade edebiliriz.

FTM/USDT günlük grafiği

Cointelegraph’ın analizine göre, “ayılar” süregelen ralliyi 3,48 dolar bandında durdurmaya çalışabilir. Ancak FTM fiyatı bu seviyenin üzerine çıkarsa, yükseliş trendinin bir sonraki ayağı başlayabilir. Yukarı hareket önce 4 dolara ulaşabilir. Daha sonra model hedefine doğru yolculuğuna 5,11 dolar bandından devam edebilir.

FTX Token (FTT/USDT)

Kripto para türev borsası FTX’in token’ı FTX Token (FTT), 2021 yılının son haftalarından beri güçlü bir düzeltme hâlindeydi.

FTT/USDT günlük grafiği

Cointelegraph’ın analizine göre, fiyat şu anki seviyesinden ve hareketli ortalamaların altına yani EMA’lardan düştüğü takdirde, kırılmanın bir “boğa tuzağı” olduğunu düşünülebilir. Bu, fiyatı 33,76 dolar seviyesine çekebilir. Bu desteğin altında bir kırılma ve kapanma, 24 dolara yaşanabilecek olası bir düşüş için kapıları açabilir.

Teknik analistlerimiz tarafından hazırlanan en son FTX Token (FTT) analizine buradan ulaşabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Yazıları

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version