Muhabbit

Bu Ülkelerde Siber Saldırıyla Kaybedilen Kripto Paralar, Vergiden Düşülebilecek!

Kripto para yatırımlarını hackleme faaliyetleri sebebiyle kaybeden şanssız yatırımcılara uzmanlardan müjdeli haber geldi: kaybedilen dijital varlıklar vergiden düşülebilir.

Kripto para yatırımlarını hackleme faaliyetleri sebebiyle kaybeden şanssız yatırımcılara, uzmanlardan müjdeli haber geldi: “Kaybedilen dijital varlıklar vergiden düşülebilir!“.

8.000’den fazla Solana cüzdanının hackerların eline geçtiği ve 8 milyon dolar kadar bir kripto paranın çalındığı Slope ağı skandalından sonra gelen bu haber, pek çok yatırımcının yüreğine su serpti.

Avustralya temelli CryptoTaxCalculator’ın CEO’su Shane Brunette’e göre hackleme faaliyetlerinden kaynaklanan kayıplar, belirli bölgelerde vergiden düşülebilir.

“Söz konusu varlıklar için ödenen orijinal miktar diğer maddi kazançları telafi etmek amacıyla kullanılabilir.”

Brunette’e göre bahsi geçen imkan yalnızca Avustralya’da geçerli değil.

“Pek çok ülke bu tip vergiden düşme imkanları tanıyor. Ancak, yerel bir vergi uzmanıyla yakından çalışmalı ve kayıplarınızı ispatlayacak yeterli belgeye sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.”

Hacklenen Varlıklar Yatırımcıların Kontrolünde Olmalı

Koinly’nin Vergi Departmanı Başkanı Danny Talwar da konuya dair benzer görüşlere sahip. Ancak, Talwar’a göre Avustralya vatandaşları bu imkandan yararlanabilmek için kripto paraların çalındıkları dönemde kendi kontrolleri altında olduğunu ispatlamalılar.

“Hacklenen kripto paralardan doğan maddi kaybı ispatlamak için Avustralya Vergi Ofisi’ne (ATO), kripto paraların ortadan kaybolduğunu ve bu esnada sizin kontrolünüz altında olduğunu göstermeniz gerek.”

Talwar ayrıca vergi kurumlarının söz konusu kripto paraların geri elde edilemeyeceğinden emin olması gerektiğini belirtti ve ekledi: “Bu amaçla Etherscan ve Solscan gibi blockchain inceleme araçları meşru kanıt olarak hackerların varış adresini sağlayabilir.”.

Avustralya vergi kanunları, hacklenmelere dair herhangi bir kanıtın aynı zamanda ne zaman özel kilitlerin elde edildiğine ya da kaybedildiğine dair net tarihlere sahip olması şartını da koyuyor.

İlginizi çekebilir: Solana Cüzdanlarına Siber Saldırı Düzenlendi!

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yatırımcılar için ise 2017 yılında getirilen vergi reformu ile beraber artık böyle bir vergiden düşme imkanı söz konusu değil. İngiltere’de ve Kanada’da yaşayanlar için vergi kanunları biraz daha karmaşık. Ancak, vergiden düşme yatırımcılar birtakım zorlu aşamaları geçmeye razı olduğu sürece mümkün.

Yalnızca 2022 senesinde yaklaşık 2,6 milyar dolar değerinde dijital varlık, hackerlara kaptırıldı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version