Muhabbit

Bulgaristan, Kripto Para Ödeme Seçeneklerini Araştırıyor!

Bulgaristan Maliye Bakanı, ülkenin kripto para ödeme seçeneklerini araştırdığını söyledi!

Bulgaristan genel Muhabbit

Bulgaristan genel Muhabbit

Bulgaristan Maliye Bakanı Assen Vassilev, Bulgaristan’ın bir kripto para ödeme sistemini başlatmak için farklı seçenekleri araştırdığını söyledi.

Vassilev, kripto paralarla ilgilenen sektörde bilgi sahibi olan kişilerin kripto para ödeme seçenekleri için Bulgaristan Merkez Bankası’yla görüştüğünü belirtti. Ancak, Bulgaristan’ın kripto para madencileri için önemli bir merkez haline gelme olasılığının düşük olduğunu da sözlerine ekledi.

Bulgar hükümeti, 2017 yılında kripto para piyasasında boğa sezonu yeni yeni başlamışken, yaptığı operasyon sonucu 213.519 Bitcoin (BTC) ele geçirdi. Bulgaristan bir zamanlar dünyanın en büyük “holder”larından biri olduğunu söyleyebiliriz. 213.519 BTC o zamanlar yaklaşık 3,5 milyar dolar değerindeydi. Şimdi ise 7,9 milyar dolardan fazla ediyor. Bulgaristan’ın ele geçirdiği BTC’leri nasıl değerlendiği kimse tarafından bilinmiyor. Sizce Bulgaristan ele geçirdiği BTC’leri satmış mıdır?

Para birimi EURO mu olacak?

Haziran 2021’de hükümet ve Bulgaristan Merkez Bankası yetkilileri, 2024’ten itibaren itibari para birimi olarak Euro’ya geçmeyi planladıklarını söyledi. 2021 Mart ayında Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, dijital para birimlerinin 2025’e kadar piyasaya sürülmeyeceğini söyledi.

Bulgaristan merkezli kripto para borsası RG Coins’in sahibi Rossen Iossifov’u şantaj ve kara para aklama suçlarından dolayı yargılandı. Bulgar vatandaşı, kabaca 900 Amerikalının 7 milyon dolardan fazla parasını çaldı. Suçlu, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version