Muhabbit

Bulgaristan Menkul Kıymetler Borsası, Kripto Para Tabanlı 8 ETN Başlattı!

Bulgar vatandaşları, ülkelerindeki borsa aracılığıyla kripto paralarla yatırım yapabilecek. Bulgar Menkul Kıymetler Borsası, iki dijital para birimi olan Bitcoin ve Ethereum tabanlı sekiz ETN başlatacağını tüm kamuoyuna duyurdu.

Bulgaristan genel Muhabbit

Bulgaristan genel Muhabbit

Bulgar vatandaşları, ülkelerindeki borsa aracılığıyla kripto paralarla yatırım yapabilecek. Bulgar Menkul Kıymetler Borsası, iki dijital para birimi olan Bitcoin ve Ethereum tabanlı sekiz ETN (exchange traded note) başlatacağını tüm kamuoyuna duyurdu.

Bulgar Yatırımcılarına Kripto Para Tabanlı ETN!

Bulgaristan Menkul Kıymetler Borsası (BSE), Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) fiyatlarıyla eş zamanlı hareket edecek 8 ETN’yi piyasaya sundu.

Bulgaristan Menkul Kıymetler Borsası yetkililerinin 17.02.2022 Perşembe günü yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Kripto para ürünleri arayışında olan yatırımcılar, borsalarda işlem görmeye başlayan ETN’ler ile rahatlıkla işlem yapabilecek.

Yetkililer açıklamaya ek olarak, ETN’leri piyasaya sürmelerinde iki yıl önce ETN‘leri tanıtan Deutsche Börse ve Euronext gibi öncü Avrupa borsalarının büyük payı olduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili BSE İcra Direktörü Prof. Dr. Manyu Moravenov şunları söyledi:

Bulgaristan Menkul Kıymetler Borsasının kripto para yatırım araçları, kripto para piyasasında artan ilgiyi karşılamaya çalışacak. Bugün, kripto paralarda işlem yapmak için yatırımcılara çeşitli varlık sınıfları sunuyoruz. Bu da kripto para yatırımcıları için süreci daha kolay kılıyor.

Prof. Dr. Manyu Moravenov

ETN Almak İçin Kripto Para Cüzdanına İhtiyacınız Olmayacak!

Kripto para birimleri

Morovenov açıklamasında; yatırımcıların ETN’ lerle birlikte kripto para cüzdanları oluşturmadan, kripto para yatırımcısı olabileceklerinin altını çizdi.

Bulgaristan’ın önemli ETN çıkışı ise Bulgaristan Maliye Bakanı Asen Vasilev’in geçtiğimiz günlerde Bloomberg’e verdiği röportajda kripto para ödemelerini kolaylaştıracak seçenekleri araştırdıklarını açıklamasının hemen ardından geldi.

Ayrıca Asen Vasilev, Bulgaristan’ın kripto para madencileri için önemli bir merkez olma ihtimalini düşük gördüğünü de açıklamalarına eklemişti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version