Muhabbit

Bulgaristan’da Kaçak Elektrikle Kripto Madenciliği!

Kaçak elektrikle madencilik yapan suçlular, Bulgar yetkililer tarafından yakalandı!

kaçak

Bulgar yetkililer, iki kripto madencilik çiftliğini işletmek için yasa dışı bir şekilde 1.5 milyon $’dan fazla kaçak elektrik kullanan iki kişiyi tutukladı.

Bulgaria Today’in 14 Ağustos tarihli bir haberine göre, küçük bir kasaba olan Köstendil’de Bitcoin madenciliği için kullanılan 1.5 milyon $’lık kaçak elektriğin kullanımı ile bağlantılı olan iki kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı Eyalet Müdürlüğü ve CEZ Electro Bulgaria’dan temsilciler, düzenledikleri basın toplantısında, Sofya’dan 31 ve 38 yaşlarındaki iki Bulgar vatandaşın, yasadışı bir şekilde kripto madencilik çiftliklerine elektrik aktarırken yakalandıklarını belirttiler. Habere göre, iki vatandaş 3 ila 6 aylık bir süre zarfı boyunca işletmelerinde kaçak elektrik kullanmış. Ancak elde edilen kanıtlara göre, madencilik ekipmanlarının bir yıldan uzunca bir süredir orada olduğuna işaret ediyor.

CEZ Müdür Yardımcısı Philip Yordanov, bunun kamu hizmetleri firmasının şimdiye kadar keşfettiği “en büyük elektrik hırsızlığı” olduğunu söyledi. Çalınan miktar, komşu ilçeye yaklaşık bir ay boyunca güç sağlamak için yeterliydi.

İki vatandaş, yargılanmak üzere serbest bırakılmadan önce 24 saat boyunca polis tarafından gözaltına alındı.

Durum Avrupa’ya Özgü Değil

Pek çok ülkedeki ahlaksız kripto para madencileri, tokenların karlılığının daha fazla farkına vardıkça, ağın gücünü kötüye kullanmaya başladı.

Bu tarz durumlarda en büyük hırsızlıklardan biri, Temmuz 2019’da yaşanmıştı. Olay ise, 3 milyon dolar değerinde kaçak elektrik kullandığı bildirilen 22 şüphelinin tutuklanması ile sona bulmuştu. Tahmin edebileceğiniz kişi bu şüpheliler kripto madenciliği ile ilgileniyordu.

Rus yetkililer ayrıca Bitcoin madencilerinin kaçak elektrik kullanmasına karşı önlem almaya çalıştı. Haziran ayında polis, eyalet elektrik şebekesinden yaklaşık 500.000 $’lık enerji çalmak ile suçlanan 30 yaşındaki bir madenciyi tutukladı. Diğer bir şüpheli ve dokuz suç ortağı ise Mart ayında kripto madenciliği yapmak için her ay 200.000 $’lık kaçak elektrik kullanmaları sebebi ile tutuklandı.

Son Yazılar

Exit mobile version