Muhabbit

Bybit AMA Etkinliği Tamamlandı!

20 Ekim 2021 tarihinde saat 21.00’da gerçekleştirilen soru-cevap etkinliği ile birlikte Bybit’e dair merak edilenler cevaplandı.

Bybit-Genel3-Muhabbit

Bybit-Genel3-Muhabbit

20 Ekim 2021 tarihinde saat 21:00’da Muhabbit’in Telegram kanalında Bybit AMA Etkinliği gerçekleşti! Bybit’e dair merak edilen tüm sorular, Bybit operasyon sorumlusu Celil Öztürk tarafından cevaplandı.

Sizler için AMA etkinliğinde sorulan soruları ve cevapları derdik:

Soru-Cevap Etkinliği

Kullanıcılar / traderlar neden Bybit’i tercih etmeli, bize kısaca açıklar mısınız lütfen?

Öncelikle güvenlik, güvenlik bizim için en önemli konu, aynı zamanda en ciddi yatırımlar yaptığımız konulardan biri. Özellikle kullanıcılarımıza; hızlı, güvenli, kullanımı kolay bir deneyim sunuyoruz . Grafiklerimiz, kullanıcıların en iyi en güvenli şekilde platformumuzu kullanabilmesi için tasarlandı. Varlık çeşitliliğimizi hızlı bir şekilde artırıyoruz. Kullanıcılarımıza en iyi fiyatı sunma ve 7/24 kesintisiz bir şekilde hizmet verme konusunda da oldukça başarılıyız. Yani Bybit’i kullanmak için birçok önemli neden var.

Bir kripto para borsası ile ilgili en önemli konu güvenlik. Bybit’in güvenliği ile ilgili bize neler söyleyebilirsiniz?

Bybit olarak bizim sürekli vurguladığımız ve sürekli olarak ciddi yatırımlar yaptığımız konu güvenlik. Henüz yeterince olgunlaşmamış bir piyasada siber saldırı vb. riskler, trading riskleri (“order book”un düzgün çalışması, fiyatın manipüle edilmemesi), kullanıcı varlıklarının soğuk cüzdanlarda saklanması, platformun 7/24 hizmet verebilmesi gibi konuların hepsi yatırımcıların güvenliği ile ilgili konular. Ve bu konularda şimdiye kadar oldukça başarılıyız.

Şu ana kadar bir hack vakası yaşamadık. Kullanıcı fonlarımıza yönelik siber saldırılarda da herhangi bir kayıp yaşamadık.

Kullanıcı varlıklarının çok ciddi bir kısmını çoklu imzalı soğuk cüzdanlarda ek güvenlik tedbirleri ile tutuyoruz.

Çok önemli bir nokta olarak her yıl gelirimizin %25’ini sadece güvenlik harcamalarına yapıyoruz.

Bybit’teki işlem hacmi ve volatilite ile ilgili bilgilendirir misiniz bizi?

Öncelikle yukarıda da ifade ettiğim gibi volatilite ve fiyatın yanlış oluşması, manipüle edilmesi gibi konular güvenlikle çok ilişkili konular. Yani kullanıcı güvenliği sadece borsanın siber saldırılardan korunmasından oluşmuyor. Bybit olarak en volatil piyasa koşullarında kullanıcılarımıza en iyi fiyatı vermeye çalışıyoruz. Bu konuda şimdiye kadar oldukça başarılı olduk.

Ayrıca vadeli işlemlerde, kripto tabanlı türev ve finansal araçlarda hacim sıralamasında ilk 5’teyiz.

Spotta ise spot piyasamız çok yeni ve çeşitliliği artırma adına son haftalarda listelemeleri çoğaltmamıza rağmen ilk 20’deyiz. Hacim ve likidite kullanıcıların güvenli bir şekilde trade etmeleri için çok önemli ve bu konuda Bybit ön sıralarda yer alıyor.

Olası bir “hack”lenme durumunda kullanıcılarınızın kayıplarını karşılayabilmek için soğuk cüzdanlarınız da bakiye bulunduruyor musunuz?

Varlıklarımızın çok ciddi bir kısmını soğuk cüzdanlarda ve çoklu imzalı olarak tutuyoruz. Şimdiye kadar bir hack vakası yaşamadık. Kullanıcı varlıklarımızın güvenliği için güvenlik yatırımlarımız en üst seviyede. Ayrıca hem trading kaynaklı hem de hacking vs. kaynaklı sistemsel problemlerde kullanıcı fonlarımızın sigortalanması vs. gibi çok sayıda tedbir almış durumdayız.

Bybit

Bir borsa kullanıcısı için vakit çok değerlidir. Bir sorun ile karşılaşıldığında destek hattınız ne kadar sürede yardımcı olabiliyor?

Bybit destek ekibimiz; 7/24 online bir şekilde, dilediğiniz zamanda, ihtiyacınız olduğu anda destek vermeye hazır! En yakın zamanda tamamiyle Türkçe destek hattımızda aktifleşecektir.

Müşteri destek ekibimize ek olarak resmî Telegram grubumuz üzerinden Türkiye ekibi olarak elimizden geldiğince sorulara cevaplar buluyor sorunlara çözümler üretiyoruz!

İyi Akşamlar efendim, benim sorum NFT’ler ve günümüzde çok popülerler, ByBit’in gelecekte NFT ile bir çalışması olabilir mi?

Bunu ilk defa buradan duyurmuş olayım. Yakın vadede çeşitli kampanyalarla özgün NFT projeleri ile karşınızda olacağız. NFT ekosisteminin farkındayız. Yeni kullanım alanlarının farkındayız. Bu alanda da olmak ve kullanıcılarımıza NFT ticaretinde son derece iyi, özgün bir kullanıcı deneyimi sunmak için elimizden geleni yapacağız.

Bybit, kullanıcılar için tam olarak neyi hedefliyor?

Bybit hem Türkiye özelinde hem de global bazda kullanıcılarına; en hızlı, kolay, mutlu ve güvenli bir şekilde kripto alım-satım veya trading deneyimi sunmaya çalışıyor. Türkiye ekibi olarak Bybit Türkiye ailemizin üyelerinin kullanıcı deneyimini iyileştirmek adına her an çalışmalar yapıyor, geri bildirimleri topluyor ve çözümler üretiyoruz!

Daha büyük kripto borsaları dururken, Neden Bybit’i seçmeliyiz? Hangi alanlarda diğerlerinden daha başarılı? Cevap için şimdiden teşekkürler!

Öncelikle Bybit zaten oldukça büyük bir borsa; kripto para tabanlı türev, vadeli finansal araçlarda, hacim açısından önde gelen borsalardan biriyiz. Spot piyasasında çok yeni olmamıza rağmen çok iyi bir işlem hacmine ulaştık ve spot piyasasını önümüzdeki dönemde daha hızlı bir şekilde geliştireceğiz. Aslında çok sayıda soruya cevap verirken bu soruya da kapsamlı bir cevap verdim.

Bybit; son derece güvenli ve şimdiye kadarki en saygın ve en büyük borsalardan biridir. Diğer kripto para borsaları piyasanın aşırı dalgalı olduğu dönemlerde çok defa kullanıcılarına hizmet veremedi ve ciddi zararlar gördü.

Bybit, şu ana kadar %99 oranında son derece dalgalı piyasa koşullarında dahi hizmet verebilmiş ve işlem ve kullanıcı kapasitesini ispatlamış bir borsa.

BIT token etkinliği çok başarılıydı, ileride yeni şeyler görebilecek miyiz BIT ile ilgili?

BIT Launch etkinliklerini beğenmenize çok sevindik :)) Önümüzdeki dönemlerde de BIT etrafında ve BIT dışında çeşitli alanlarda hem global hem de Türkiye’de ailemize özel etkinlikler sizleri bekliyor olacak! BIT Launch deneyimini de geliştirerek yeni etkinliklerimizde hep bir adım öteye götürmek hedefimiz olacaktır. Umarım gelecekte yapacağımız etkinliklerimiz ve kampanyalarımızdan da bu şekilde memnun kalırsınız.

Bybit’in verdiği bonusları kâr olarak elde edip çekerken, sistem bu durumu bonus avcısı olarak algılıyor ve otomatik olarak banlıyor. Bunun sebebi nedir kısaca açıklar mısınız rica etsem?

Ne yazık ki bonus vb. etkinlikleri istismar eden ve katılım şartlarını ihlal eden çok sayıda kullanıcı var. Bu kullanıcılarla mücadele etmek için geliştirilmiş algoritmalarca ban işlemleri yapılıyor. Ancak algoritmadan kaynaklı ya da kullanıcıdan kaynaklı mağduriyet durumları da oluşabiliyor. Ve bu konuda son günlerde kullanıcılarımızdan bazı şikayetler de aldık. Dikkatle üzerinde duruyoruz.

Hiçbir kullanıcımızın mağduriyet yaşamaması bizim en önemli önceliğimiz. Algoritma ile ilgili de daha efektif çözümler geliştireceğiz.

Celil bey, Bybit borsasının tokeni olan $BIT için bir soru sormak istiyorum. Oldukça fazla etkinlik yapılıyor ve dağıtılıyor. Yüzde kaçı ekip ve tanıtım için ayrılmış?

BitDAO, Bybit’in yanı sıra büyük fonların, yatırımcıların arkasında olduğu ve özellikle DeFi ekosistemini desteklemek için geliştirilmiş bir DAO platformu. Yani kendi içerisinde bir governance mekanizmasına sahip dolayısıyla tam anlamıyla bir BIT tahsisi söz konusu değil.

BIT arzının çok ciddi bir kısmı BitDAO’nun gelişimine ayrılacak, ayrıca Bybit’in yıllık gelirlerinden de BitDAO’ya düzenli katkı yapılacak.

Öncelikle hayırlı akşamlar hepinize. Sorum şu olacak, ileride Bybit olarak kendi kripto paranızı çıkarma gibi bir niyetiniz var mı ve ileriye dönük projeleriniz de bizleri neler bekliyor?

Bybit aktif olarak BitDAO platformunun arkasında yer alıyor. BitDAO’nun arkasındaki en büyük partnerlerden biri olarak yer alıyor. Bunun yanında BitDAO geniş bir yatırımcı kitlesi ve fonu tarafından destekleniyor. Fakat BIT, Bybit’in yerel tokeni olarak tasarlanmadı. BitDAO oldukça özgün bir proje, detaylı incelemenizi öneririm. BIT, Bybit borsasının yerel tokeni olarak algılanabiliyor bunu düzeltmek istedim.

Bybit’in kendi tokenini çıkarma düşüncesi henüz yok. Bu konuda bir girişimimiz olduğunda güzel kampanyalarla karşınızda olacağımıza emin olabilirsiniz. Ancak şu an bu konuda bir planımız yok.

Bybit’in Galatasaray Spor Kulübü ile bir çalışması olacak mı?

Evet zaten Galatasaray ile bir reklam anlaşmamız var. İlerleyen zamanlarda da Galatasaray ile birlikte bir şeyler yapmayı planlıyoruz.Mesela farklı fan token projeleri için de çeşitli projelerimiz olacak. Fan token ekosistemini önemsiyoruz. Bizi izlemeye devam edin :))

Bybit’e kayıt olmak için burada bulunan linke tıklayabilirsiniz.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version