Muhabbit

Bybit, Güney Kore’deki Bazı Hizmetlerini Askıya Alıyor!

Güney Kore’de yaklaşan düzenleyici önlemler borsaları harekete geçirdi.

Bybit2-Muhabbit

Bybit2-Muhabbit

Önde gelen kripto para türev borsalarından biri olan Bybit, son lisans tarihinden önce Güney Koreli kullanıcılara yönelik bazı hizmetlerini durduruyor.

Bilindiği üzere Reuters tarafından 17 Eylül tarihinde yayımlanan bir habere göre, Güney Kore’deki 60’tan fazla kripto para borsası, yeni yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesinden bir hafta önce, müşterilerine ticaretin kısmen veya tamamen askıya alındığını bildirmek zorunda.

Yapılan açıklamada düzenleyici kuruma kayıt yaptırmayan borsalar 24 Eylül’den sonra hizmetleri kapatmak zorunda kalacak. Ayrıca kayıt yaptıran ancak bankalarla iş birliği yapmayanların ise alım satım yapması yasaklanacak.

Bu kapsamda açıklama yapan borsa, 17 Eylül tarihi itibarıyla resmi olarak Korece dil desteğini platformlarından ve sosyal medyadaki resmi Güney Kore topluluğundan keseceğini duyurdu

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Bybit sözcüsü, şu ifadelere yer verdi:

“Koreli yatırımcılar Bybit ürün ve hizmetlerini kullanmaya devam edebilir.Ancak bazı ürün ve hizmetler artık Kore dilinde sunulmayacak.”

Bilindiği üzere, kripto para birimi işletmelerinin resmi işletme lisansı taleplerini göndermeleri için son gün 24 Eylül olarak belirlendi. Bu tarihe kadar herhangi bir onay belgesine sahip olmayan platformlar hizmetlerini askıya almak zorunda.

Düzenleyiciden Onay Alınması Zorunlu

Yeni Kara Para Aklamayı Önleme gereklilikleri kapsamında, ülkede faaliyet gösteren ve Korece dil desteği veya won cinsinden işlem çiftleri sunan tüm yerel borsalar ve kripto para borsaları için bu onay belgesinin alınması zorunlu kılındı. 

Bu, bazı büyük kripto para borsalarının yerel bir banka aracılığıyla gerçek ad hesapları sağlamanın yeni katı gereksinimlerine uymak yerine ülkede hizmet sunmayı bırakmasına kadar giden bir gelişme oldu. Örneğin geçtiğimiz ay Binance, bazı ticaret çiftlerini durdurdu ve Korece dil desteğini sitesinden kaldırdı.

Bybit tarafı ise yeni düzenleyici kurallarına karşı düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

“Finansal katılımı teşvik etmek ve genel kripto para endüstrisini geliştirmek için çeşitli yargı bölgeleri tarafından uygulanan düzenlemelerle aktif olarak iş birliği yapma konusunda bir borsa ve endüstri lideri olarak gerekli sorumluluğu kabul ediyoruz.”

Hala ByBit hesabınız yoksa bizim linkimizden kaydolup hem avantajlardan yararlanabilir hem de bize destek olabilirsiniz

Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version