Muhabbit

Capcom Ransomware Kurbanı Oldu! Saldırganlar Kripto İstiyor!

Ünlü oyun firması saldırı altında!

Capcom Ransomware

Ünlü oyun firması Capcom, ransomware saldırısına uğradı. Elde ettiğimiz bilgilere göre saldırganlar, Capcom’a ait veriler için 11 milyon $ değerinde Bitcoin (BTC) istiyor.

Japon oyun firması Capcom, ransomware saldırısına kurban gitti. Saldırganlar, Capcom’un 2 TB’lık verisini ve e-posta hesaplarını kilitlemiş durumda. Saldırganlar, bu verilere tekrar erişim için 11 milyon $’lık BTC talep ediyor.

Bildiğiniz gibi fidye yazılım saldırıları, dijital dünyanın giderek popülerleşmesi ile yükselen nispeten yeni sayılabilecek bir dolandırıcılık türü. Belediye ofislerinden, futbol kulüplerine, üniversitelerden, büyük endüstri firmalarına kadar saldırı alanı olan bu tür saldırıların son kurbanı Capcom oldu.

Bildiğiniz gibi Capcom, Resident Evil, Megamen, Devil May Cry ve Street Fighter gibi popüler oyun serilerinin yaratıcısı konumunda.

Oyun Sektöründe İlk Değil!

Geçtiğimiz senelerde, Assassin’s Creed ve Prince of Persia gibi popüler yapımların sahibi Ubisoft’ta saldırıya uğramıştı.

Capcom gibi bir fidye yazılım saldırısından ziyade daha çok hesap bilgilerine erişim sağlayan saldırganlar. Uplay kullanıcılarının bazı kişisel verilerine erişim sağladı.

Milyonlarca Dolarlık Veri

Geçtiğimiz günlerde oyun şirketi, bilgisayar saldırısına hedef olduğunu belirten bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Capcom, saldırının detayları hakkında bilgi vermekten kaçındı ve bazı operasyonlarını askıya aldığını bildirdi.

2 Kasım tarihinde, Capcom Group ağlarından birkaçı, e-posta ve dosya sunucuları dahil olmak üzere belirli sistemlere erişim konusunda sıkıntılar yaşadı. Şirket, bu durumun üçüncü bir taraf dolayısıyla gerçekleştirilen yetkisiz erişimden kaynaklandığını söyledi.

İlerleyen günlerde, Pancak3lullz mahlaslı bir siber güvenlik uzmanı, kötü amaçlı yazılımı analiz etti ve Capcom’a saldıran grubun “Ragnar Locker” olduğunu iddia etti.

https://twitter.com/pancak3lullz/status/1324367146273640448
pancak3lullz

Evet, gördüğünüz gibi ransomware saldırıları gitgide hızını artırıyor ve yeni dünya düzenindeki en popüler dolandırıcılık yöntemlerinden biri haline gelmiş durumda.

Eğer ransomware saldırıları hakkında yeterince bilgiye sahip değilseniz: Ransomware Saldırıları Nedir

Son Yazılar

Exit mobile version