Muhabbit

Cardano 200 Farklı Akıllı Sözleşmeye Ev Sahipliği Yapıyor!

Alonzo güncellemesi meyvelerini vermeye başladı!

Cardano

Cardano

Geçtiğimiz günlerde yapılan Alonzo güncellemesinin ardından Cardano, 200’den fazla akıllı sözleşmeye ev sahipliği yapmaya başladı.

Fakat an itibarıyla, Cardano üzerindeki akıllı sözleşmeler zaman aşımına uğradı ve piyasaya sürülene kadar geliştiriciler tarafından kullanılamaz halde.

Elde ettiğimiz bilgilere göre Vercel uygulaması, başlatılmaya hazır akıllı sözleşme sayısını 2.325 olarak gösteriyor.

2017’de piyasaya sürülmesinden bu yana Cardano’da uzun zamandır beklenen bir özellik olan akıllı sözleşmeler, nihayet Alonzo güncellemesi ile ağa dahil edildi.

Cardano ve IOHK’un kurucusu Charles Hoskinson, 17 Eylül’de Cardano’nun akıllı sözleşmeleri desteklemesi ile beraber DeFi sektörüne giriş yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Hoskinson, DeFi’ın “ikinci dalgası” olarak adlandırdığı kısmın, likidite ve birlikte çalışabilirlik, çok zincirli kabiliyet ve maliyet öngörülebilirliğine sahip olacağını iddia ediyor.

Bu adımlar, yönetime, sertifikalara ve sigortalara ihtiyaç duyuyor. Bunlar hakkında düzenlemeler yapacağız fakat bunları yaparken bir nebze de olsa merkezileşmemiz gerekiyor.

Charles hoskinson

Hoskinson, Cardano’nun bu gelişimini, DeFi’ın ikinci dalgası için olduğunu söylüyor.

Cardano platformunda, GREED gibi akıllı sözleşmeleri olan ve piyasaya sürülmeyi bekleyen önemli projeler var. Faiz oranları için açık kaynaklı bir likidite protokolü olan Liqwid, herkesin yapay zeka hizmetleri oluşturmasına yardımcı olacak SingularityNET ve Cardano’da yer alacak ilk merkezi olmayan borsa Cardax, kullanıma sunulmayı bekliyor.

Cardano’nun Geleceği ve ADA Fiyatı

Bunun yanı sıra Cardano, Ethereum Virtual Machine ile de geriye dönük uyumluluk sahibi olacak. Bu sayede Cardano, işlem ücretlerinden tasarruf etmek isteyen DeFi geliştiricilerini kendi platformuna çekmeyi umut ediyor.

Cardano takipçilerinin bildiği gibi, ADA’nın fiyatı Temmuz ayının ortasından bu yana %170’lik bir artış gördü. ADA, geçtiğimiz günlerde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3.09 $’a kadar yükseldi fakat an itibarıyla 2.42 $ seviyelerinden işlem görmekte.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version