Muhabbit

Cardano Coti ile Birlikte Bir DeFi Stablecoin’i Ortaya Koyacak!

Cardano’nun ödeme kapısı hizmet sağlayıcısı Coti, DeFi odaklı yeni bir stablecoin ortaya koymayı planlıyor.

Cardano- Ada

Cardano- Ada

Cardano üzerinde yeni bir stablecoin ortaya konacak. Cardano’nun ödeme kapısı hizmet sağlayıcısı Coti, DeFi odaklı yeni bir stablecoin ortaya koymayı planlıyor.

Konu ile ilgili duyuru Pazar günü gerçekleştirilen Cardano Summit’te gerçekleştirildi. Cardano kurucusu Charles Hoskinson ve Coti CEO’su Shahaf Bar-Geffen tarafından açıklanan yeni stablecoin akıllı kontrat temelli olacak.

Akıllı kontratlar aracılığı ile fiyat stabilitesi sağlanacak olan yeni stablecoin, DeFi uygulamalarında kullanılarak transfer ücreti ve diğer bazı maliyetlerden uzaklaşılmasını sağlayacak.

İşlem Ücretleri Ödenecek

Djet çözümünü ortaya koyan ekip olarak öne çıkan Coti ile ortaya konan yeni stablecoin ile işlem ücretleri ödenebilecek. Bu sayede daha az değişken ve öngörülebilir transfer ücretleri sağlanırken, volatil değişikliklerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Akıllı Kontratlar Başlatıldı

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen ve uzun zamandır beklenen Alonzo “hard fork”unu tamamlayan Cardano, akıllı kontratlarını aktive etmişti.

2021 yılının başından beri yüzde 1600 oranında artış yaşayan Cardano, piyasa değeri ile Ethereum’un hemen ardından geliyor. 70 Milyar $’ın üzerindeki piyasa değeri ile ilk üç kripto para birimi arasında yer alan Cardano (ADA), an itibarıyla 2.21 $ seviyelerinden alıcı buluyor.

Stablecoin haberleri için: Stablecoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version