Muhabbit

Cardano Tabanlı Projeler Yatırım Almaya Devam Ediyor!

Ardana, stratejik bir finansman turunda 10 milyon dolar topladığını duyurdu.

Cardano

Cardano

Cardano tabanlı projeler, blok zincirinin geçtiğimiz ay akıllı sözleşmeler yeteneklerini başlatması ile birlikte son zamanlarda ciddi oranlarda fon toplamaya başladı. Bu projeler içinde öne çıkanlardan bazıları ise ADALend, Spores ve deFIRE olarak sıralanabilir.

Şimdi ise, Cardano blok zinciri üzerine kurulu merkezi olmayan bir finans (DeFi) protokolü olan Ardana, stratejik bir finansman turunda 10 milyon dolar topladığını duyurdu.

Katılımcılar arasında; Three Arrows Capital ve Ascensive Assets, cFund, Morningstar Ventures, Mechanism Capital, Kronos Research, FMFW, MGNR, Selini Capital, Skynet Trading ve Portico Ventures gibi dev isimler yer aldı.

Ardana‘nın kurucu ortağı ve CEO’su Ryan Matovu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, fonun, Future Tokens (SAFT) satışı için Basit Anlaşma ile güvence altına alındığını belirtti. Bunun yanında Matovu, yeni sermayenin protokolü oluşturmaya ve genişletmeye yardımcı olacağını da söyledi.

Stablecoin ve DEX Oluşturulması

Yapılan açıklamada Ardana’nın iki önemli ürün geliştirdiğinden bahsedildi. Bunlar arasında, dUSD adı verilen bir stablecoin ve Danaswap adı verilen merkezi olmayan bir borsa (DEX) oluşturulması yer alıyor. Stablecoin, kullanıcıların ADA gibi Cardano ekosistemi tokenlerına karşı kredi almalarını sağlayacak. Öte yandan DEX ise, kullanıcıların token ticareti yapmasına, dUSD mevduatlarından faiz kazanmasına ve likidite sağlamak için Ardana’nın yerel DANA tokenında ödüller kazanmasına izin verecek.

Matovu, protokolün ocak ayından bu yana geliştirilmekte olduğunu ve bu yılın dördüncü çeyreğinde uygulamaya başlayacağını söyledi. Şu anda Ardana için çalışan 25 kişinin olduğu ve platformun daha fazla işe almalar ile geliştirmesinin devam edeceği belirtildi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version