Muhabbit

Cardano’nun Vasil Hard Fork’u Yine Ertelendi!

IOG, daha önceki açıklamasında Vasil’in mainnet dağıtımı için beklenen tarih için temmuz ayının son haftasını işaret etmişti.

Blok zinciri Cardano’nun uzun süredir beklenen Vasil hard fork’u (ağ yülseltmesi) birkaç hafta daha ertelendi. Ekip, hard fork için henüz yeni bir tarih belirlemedi. Input Output Global (IOG), daha önceki açıklamasında Vasil’in mainnet dağıtımı için beklenen tarih için temmuz ayının son haftasını işaret etmişti.

IOG Teknik Müdürü Kevin Hammon; erteleme kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, geliştiricilerin düzeltmeler üstünde çalıştığını, kapsamlı olarak testlerin devam ettiğini ve ağ yükseltmesinde çıkabilecek önemli sorunların çözülmüş olmasından emin olmak adına acele etmediklerini söyledi.

Ekip, Vasil hard fork’un faydalarını topluluğa sunmak için çok çalışıyor. İyi haber şu ki; bu hafta stake havuzu operatörlerinin, DApp geliştiricilerinin ve dahili testlerin belirlediği sorunları gideren yeni bir 1.35.2 sürümüne sahip olduk. Amaç, biz Vasil hard fork’a giderken tüm sorunların ortadan kaldırılması.

Node ekibi, bir ay kadar önce Vasil için temel olan son sürüm, Cardano Node 1.35.0 sürümünü yayınladığını duyurmuştu.

Sürümler Arası Kıyaslama Devam Ediyor

Kevın Hammond ayrıca, son test sürümü ile karşılaştırmaların halen devam ettiğini ve 1.35.2 sürümünün sadece testnet üstünde yayınlanacağını belirtti. IOG Topluluk ve Ekosistem Başkan Yardımcısı Tim Harrison ise, bu gecikmenin aslında API geliştiricilerinin ve borsaların, Vasil aracılığıyla ilerlemeye hazır olmasını sağlayacağına inandığını söylüyor.

Borsaların kullanımı için geliştiriciler, likidite ile %80 entegrasyonu hedefliyor. Stake havuzu operatörleri (SPO’lar) için yine geliştiricilerin, node’ların son sürümünü en az %75 güncellemeleri gerekiyor.

Vasil yükseltmesi, aslında Cardano’ya yönelik performans ve yetenek geliştirmelerini artırmayı hedefliyor. Aynı zamanda Vasil, Shelley mainnet (ana ağı) aracılığıyla staking’in konuşlandırılmasından bu yana en önemli ağ yükseltmesi olarak biliniyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version