Muhabbit

Cayman Adaları Regülatörü CIMA, Binance’in Bölgedeki Faaliyetlerini Araştırıyor!

CIMA, Binance, Binance Group ve Binance Holdings Limited’ın kendi denetiminde olmadığını açıkladı.

binance muhabbit

binance muhabbit

Cayman Adaları Para Otoritesi (CIMA), Binance’in bölgenin denetimine dahil edildiğine dair yerel basında çıkan haberlere rağmen, düzenleyici tarafından Adalar içinde bir kripto para borsası işletmesi için lisans verilmediğini açıkladı.

02 Temmuz tarihinde yayımlanan bir duyuruda CIMA, kamuoyuna Binance, Binance Group veya Binance Holdings Limited’in hiçbirinin İngiliz denizaşırı topraklarından veya Cayman Adalarında bir kripto para borsası işletmek için düzenleyici gözetimi altında olmadığını belirtti. Ayrıca şu açıklamaya yer verildi:

“Otorite şu anda Binance, Binance Group, Binance Holdings Limited veya bu şirketler grubuna bağlı başka herhangi bir şirketin, Otoritenin düzenleyici gözetimi kapsamına girebilecek Cayman Adaları’nda faaliyet gösteren herhangi bir girişimi olup olmadığını araştırıyor.”

Bilindiği üzere Cayman Adaları’nda faaliyet göstermek isteyen kripto para şirketlerinin 2020 tarihinde yayımlanan Dijital Varlık Yasası kapsamında kayıt yaptırarak lisans alması veya yetkili kurumdan kripto para hizmeti sunmak için izin alması gerekiyor.

CIMA, bölgede kurulmuş, Adalar içinde kripto para borsası işleten herhangi bir şirketin, belirtilen bu iki kriterden en az birinin mutlaka karşılanması gerektiğini belirtiyor.

Binance Bir Çok Bölgede Denetim Altında

CIMA bildirimi, Singapur Para Otoritesinin Bloomberg tarafından yayımlanan bir raporuna göre, ana kuruluşu Binance Holdings Ltd’nin dünya çapında düzenleyici incelemeye tabi tutulması nedeniyle Binance Asia Services Pte’den gelen lisans başvurusunu tekrar gözden geçireceğini söyledikten bir gün sonra geldi.

Yine geçtiğimiz hafta, İngiltere mali düzenleyicisi, Binance’in İngiltere’de herhangi bir “düzenlenmiş” faaliyette yer almasını yasaklayan bir bildiri yayımladı. Bunun yanında Binance, Kanada’nın Ontario eyaletinden oradaki düzenleyici bir baskı nedeniyle çıktığını ve Ontario merkezli tüm kullanıcıların 31 Aralık 2021’e kadar tüm aktif pozisyonları kapatması gerektiğini söyledi.

Son olarak Japon Finansal Hizmetler Ajansı Haziran ayında Binance’in hala uygun bir lisansa sahip olmadan veya finansal düzenleyiciye kaydolmadan Japon kullanıcılara hizmet sunduğuna dair başka bir uyarı yayımladı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version