Muhabbit

Celcius Cephesinde Sular Durulmuyor! Yeni İddialar, Yeni Davalar!

Blok zinciri veri firması Nansen tarafından paylaşılan blok zincirindeki işlem verileri, Celsius’a bağlı bir cüzdanın çeşitli adımlarla FTX’e 24.463 WBTC gönderdiğini gösteriyor.

Son haftalarda kripto para piyasasının da düşüşüyle beraber, ciddi likidite sorunları yaşayan kripto para borç verme (kredi) platformu Celsius, gelen son bilgilere göre yaklaşık 528,9 milyon dolar değerindeki 24.463 Wrapped Bitcoin (WBTC) tokenı kripto para borsası FTX’e aktardı.

Celsius, merkeziyetsiz borç verme protokolü Maker’a olan borcunu geri ödemesinden ve WBTC’deki 450 milyon dolarlık teminatı geri almasından birkaç saat sonra, WBTC’ye 500 milyon dolar yatırdı. Blok zinciri veri firması Nansen tarafından paylaşılan blok zincirindeki işlem verileri, Celsius’a bağlı bir cüzdanın çeşitli adımlarla FTX’e 24.463 WBTC gönderdiğini gösteriyor.

En son Celsius haberleri için buraya tıklayabilirsiniz.

FTX’e yapılan bu büyük transfer, Celsius’un kalan 41,2 milyon dolarlık borcunu Maker protokolüne ödemesinin ardından gerçekleşti. Bazı analistler, WBTC’nin borsadaki düşüşü takip edebileceğinden ve Bitcoin (BTC) fiyatını aşağı çekebileceğinden korkuyor. Diğerleri ise bu hareketin Celsius’un Wrapped Bitcoin’lerini BTC ile değiştirmeye hazırlık aşamasında olabileceği konusunda daha umutlu. Bu, Bitcoin para çekme işlemlerinin sonunda, Celsius platformunun yeniden açılmasını uman mevduat sahipleri için iyi bir haber olabilir.

KeyFi Celsius’a Dava Açtı! Alacaklarını İstiyor

Öte yandan 0xb1 olarak da bilinen KeyFi Kurucusu Jason Stone, Celcius ile eski iş bağlantılarına sahip olmakta. Stone, Twitter’dan yaptığı açıklamada Celsius’a dava açtığını söyledi. 8 Temmuz 2022 tarihli tweet dizisinde Celcius ile aralarında geçen sorunları anlatarak, şirket olarak haklarını yasalar karşısında arayacaklarını belirtti. Jason Stone, Celsius ve KeyFi iş birliği esnasında Celsius’un KeyFi’i yanıltmak için yanlış bilgiler vermesini ve sorumluluklarını zamanında yerine getirmemesini dava sebebi olarak gösterdi. Jason Stone, açıklamasının devamında mahkemenin belirlediği bir miktarı maddi tazminat olarak istediğini yazdı.

KeyFi, 07.07.2022 Perşembe günü New York’ta açtığı davada Celsius’un müşteri fonlarını kripto varlık piyasalarını manipüle etmek için kullandığını, mevduatları yönetmekte başarısız kaldıklarını ve verilen vaatleri yerine getirmediğini iddia etti.

Konunun detayı ise şöyle; KeyFi, Celsius’un yanıltıcı bilgi verdiğini ilk olarak Şubat 2021’de fark ettiklerini söyledi. Daha sonra mart ayında Celsius ile iş birliklerini sonlandırmak istediklerini fakat açık pozisyonları kapatmak için bir süre daha mecburen birlikte çalıştıklarını ifade etti. Celsius’un DeFi pozisyonlarını kapatmaya başladıklarında ortaya çıkan zarardan ise kendilerini sorumlu tuttuğunu ve tarafların birbirlerini karşılıklı olarak hırsızlıkla suçladıklarını belirtti.

İş bu raddeye geldikten sonra ise KeyFi, bu olayın çözülmesi ve alacaklarının tahsilatı için yasal yollara başvurduğunu açıkladı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version