Muhabbit

Celsius, Akredite Olmayan ABD Müşterilerine Ait Mevduatlara Faiz Ödemeyi Durduruyor!

Platform, ABD müşterilerinin, yatırdıkları mevduatlar için faiz geliri elde edemeyeceklerini belirtti.

celsius abd uyarı

celsius abd uyarı

Kripto para fonlama şirketi olan Celsius, kısa süre önce yaptığı bir açıklamada, ABD müşterileri için aldığı bir dizi politika değişikliğini duyurdu. Bu kapsamda platform, ABD müşterilerinin, yatırdıkları mevduatlar için faiz geliri elde edemeyeceklerini belirtti.

Kısa süre önce yapılan duyuruya göre Celsius, ABD’li kullanıcıların yeni mevduatlarını saklama hesaplarına geçirecek. Yani, akredite olmayan yatırımcılar, platformun faiz ödemesinden yararlanamayacak. Ancak mevcut mevduatların normal faiz ödemesine devam edileceği belirtildi. Halihazırda platform tarafından teklif edilen faiz oranları %18’e kadar çıkıyor ve bunun yanında stablecoinler ise %7’nin üzerinde getiri sağlıyor.

Celsius’un atmış olduğu bu adım, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto para kredi sektöründeki ürün ve hizmetleri incelemeye almasının bir sonucu olarak gösteriliyor. SEC’in kripto para kredi alanı üzerindeki artan gözetimi göz önüne alındığında, Celsius’un yeni adımı dikkate değer görülüyor. Bilindiği üzere SEC başkanı, kripto para kredi sektörünü federal yetkililerin incelediği bir alan olarak vurgulamaya devam ediyor.

BlockFi ve Nexo Gibi Şirketlerin De Benzer Kararları Bulunuyor

Şirket tarafından alınan bu karar, daha önce benzer kararları alan şirketlerin ardından gelmiş oldu. Hatırlanacağı üzere BlockFi ve Nexo gibi rakip şirketler de ABD menkul kıymet düzenleyicilerinin artan incelemesiyle karşı karşıya kalmıştı.

Çünkü, New York Başsavcısı, geçtiğimiz ekim ayında kripto para faizli hesaplar sunan firmalara bazı uyarılarda bulunmuştu. Bu gelişmenin ardından ise Amerika Birleşik Devletleri merkezli olmayan Nexo, şubat ayında ABD’li yeni hesapların faiz kazanmasını engelleyeceğini açıklamıştı.

NEXO

Düzenleyici kurumlar, banka hesaplarına benzeyen ancak bankaların gerektirdiği FDIC sigortası olmayan, faiz hesapları sunan kripto para faiz hesaplarının aslında menkul kıymet kapsamına girdiğini belirtiyor.

Celsius gibi kripto para borç veren platformlar ise kendi girişimlerinin ABD tasarruf hesabının sunduğu küçük getirilere alternatif olduğunu belirtiyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

 

Son Yazılar

Exit mobile version