Muhabbit

Celsius, DeFi Protokolü KeyFi’a, Karşı Dava Açtı!

Celsius, DeFi protokolü KeyFi ve CEO’su Jason Stone’a, Amerika Birleşik Devletleri İflas Mahkemesi’nde dava açtı.

celsius düşüş

celsius düşüş

İflas eden kripto para kredi şirketi Celsius, DeFi protokolü KeyFi ve CEO’su Jason Stone’a, Amerika Birleşik Devletleri İflas Mahkemesi’nde dava açtı. Celsius yaptığı açıklamada, Stone’un kendisini DeFi konusunda bir uzman olarak yanlış tanıttığını, Stone ve KeyFi’ın yetersizlik ve hile yoluyla Celsius kripto paralarını kaybettiğini iddia ederek karşı dava açtığını duyurdu.

Celsius tarafından açılan bu dava, KeyFi’ın bir kâr paylaşım anlaşmasına uymadığı iddiasıyla Celsius’a dava açmasından birkaç hafta sonra geldi. 

KeyFi, Celsius’a stake hizmetleri ve DeFi stratejisi sağlıyordu. Celsius davasına göre, sanıkların Celsius cüzdanlarından milyonlarca dolar kripto para çaldıkları iddia ediliyor. Ayrıca, Celsius, sanıkların Celsius’un izni olmadan Celsius kripto paraları ile NFT’ler satın aldıkları belirtiliyor.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Sanıkların ayrıca diğer kripto para şirketlerinde hisse satın aldığı ve faaliyetlerini gizlemek için ABD Hazine Bakanlığı tarafından yakın zamanda yasaklanan kripto para gizlilik protokolü Tornado Cash’i kullandığı iddia ediliyor.

Davacılar, sanıkların ağır ihmali nedeniyle “on milyonlarca dolar” kaybettiklerini ve muhtemelen dönüştürülen varlıklardan on milyonlarca dolar kaybettiklerini iddia ettiler. Ayrıca, talep edildiğinde KeyFi’ın para iade etmediğini iddia ettiler ve Celsius’a karşı anlamsız iddialarda bulundular. Ayrıca bunun hakkında sosyal medyada paylaşım dahi yaptılar:

“Stone’un açıkça amaçladığı gibi, şikayet ve Twitter dizisi, yanlış anlatısını güçlendiren sansasyonel medya raporları üretti.”

KeyFi Dava Açmıştı

Bilindiği üzere KeyFi, 7 Temmuz 2022’de Celsius’un, KeyFi’nin stake etme ve DeFi strateji faaliyetlerinden sonra kârı paylaşmak için bir anlaşmaya uymadığını iddia ederek Celsius’a dava açtı. 

KeyFi, anlaşmanın milyonlarca dolar değerinde olduğunu ve Celsius’un bir ponzi şeması olarak çalıştığını iddia etti. 

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

Hatırlarsanız, Celsius, 13 Haziran 2022 tarihinde para çekme işlemlerini askıya almıştı ve KeyFi, dava açtığında iflas ettiği bildirildi. Hatta olaydan yaklaşık olarak bir hafta sonra Celsius, iflas başvurusunda bulundu.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version