Muhabbit

Celsius, Hangi Kullanıcılarının Varlıklarının Bir Kısmını Çekebileceğine Dair Bir Liste Yayımladı

Celsius Network, hangi müşterilerinin paralarını geri ödeyecek?

İflas eden kripto para borç verme platformu Celsius Network, 2022 Haziran ayında çekimlerini kapadığında kullanıcıların içerde kalan paralarını çekebilmesi için bir çekim işlemi süreci başlattı.

31 Ocak 2023 tarihinde yayınlanan resmi duyuruya göre, listede belirtilen kullanıcılar custody varlıklarının %94’ünü çekebilecekler. Celsius, New York’un Güney Bölgesi için Amerika Birleşik Devletleri İflas Mahkemesi’nde süreci açıkladı. 1.411 sayfalık mahkeme başvurusunda tüm uygun kullanıcıların tam adlarını, borçlu kripto varlıklarının türü ve miktarı belirtildi.

Celsius, uygun kullanıcıların para çekme işlemi yapmadan önce kullanıcı bilgilerinin güncellenmesi gerekeceğini vurguladı. Güncellenecek bilgiler arasında Kara Para Aklamayı Önleme ve Müşterini Tanı (KYC) verilerinin yanı sıra para çekilecek hedef cüzdan adresi ile ilgili ayrıntıların da isteneceği açıklandı. Şirket ayrıca şu açıklamalarda bulundu:

“Uygun bir kullanıcı hesabını gerekli hesap güncellemelerini yapmadığı sürece, bu uygun kullanıcı dağıtılabilir custody varlıklarını borçlular platformundan çekemeyecek.”

Mahkeme dosyalarına göre, uygun kullanıcıların %6’lık kalan kısmını ne zaman çekebileceği konusunda bir zaman belirtilmedi. Mahkeme bu konu hakkında daha sonraki bir tarihte karar vereceğini açıkladı.

Celsius, uygun kullanıcılara yaklaşan para çekme süreciyle alakalı işlem ücretlerini belirten ayrıntılı bir bildiri yayımlayacağını duyurdu. Şirket ayrıca, hesaplarında bu işlem ücretlerini karşılamak için yeterli varlığı bulunmayan uygun kullanıcıların da varlıklarını geri çekmelerine izin vermeyeceğini belirtti.

Konu hakkındaki haberler, Celsius’un mahkeme tarafından atanan denetçisinin, iflas eden FTX borsasıyla olan karmaşık ilişkileriyle ilgili ayrıntılar da dahil olmak üzere, borç verendeki işlemlerin belirli yönleri hakkında bir mahkeme dosyası sunmasından sonra ortaya çıktı. Denetçi ayrıca, Celsius’un, FTX ve Alameda Research’ün yaptığı gibi mali işlerini takip etmek için muhasebe yazılımı Quickbooks’u kullandığını da ortaya koydu.

Mahkeme tarafından atanan denetçi Shoba Pillay, sunduğu raporda, Celsius ve Kurucusu Alex Mashinsky’nin yerel Celsius tokenı ve diğer ticari faaliyetlerinde verdikleri vaatleri de yerine getirmediğini yazdı.

Celsius Network bir ponzi şeması mı?

New York’taki ABD İflas Mahkemesi için çalışan bağımsız bir denetçi, iflas eden kripto para borç verme platformu Celsius Network hakkında bir dosya sundu. Bu dosyaya göre, Celsius Network yeni kullanıcıların fonlarıyla diğer kullanıcıların para çekme taleplerini gerçekleştirdiğini belirtti. Bu ödeme sistemine ponzi şeması denmesinden dolayı da denetçi raporunda Celsius’u bir “ponzi şeması” olarak tanımlandı.

Denetçi raporunda ”Celsius’un müşterileriyle olan sözleşmesini nasıl tanımladığından kripto varlıklarıyla aldığı risklere kadar, Celsius’un müşterilerine söylediklerinden farklı olarak işlerini nasıl yürüttüğü de önemli ölçüde farklıydı” diye yazdı.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version