Muhabbit

Centre 100.000$’lık Ethereum Adresini Dondurdu!

USD Coin’in (USDC) geliştiricisi Centre, güvenlik güçlerinin talebine karşılık, 100.000$ tutan Ethereum adresini kara listeye aldı. Türünün ilk örneği olarak nitelendirilen olay, 16 Haziran 2020 tarihinde gerçekleşti.

Güvenlik güçlerinin bu isteğinin arkasındaki sebep henüz netleşmedi. Fakat Circle ve Coinbase tarafından kurulan Center Consortium yaşanan bu olayı doğrulayan bir açıklama yaptı.

Centre, güvenlik güçlerinden gelen bu talebe yanıt olarak, sözü geçen adresi kara listeye aldığını doğruluyor. Güvenlik güçlerinin bu talebi hakkında herhangi bir yorum yapmayacağız. Fakat Centre yargı yetkisine sahip mahkeme kararlarına uymakla yükümlüdür.

Bilinen Bir Hırsız

Circle sözcülerinden Josh Hawkins, kara liste olayına ilişkin herhangi bir ayrıntı vermeyeceğini söylemesine rağmen, adresin bir başka kripto para birimi hırsızlığına karışmış olma ihtimalini yalanlamıyor.

Farklı bir adresin üzerine yapılan yorum bölümünde, bir kullanıcı kara listeye alınmış adresin sahibinin kendilerinden başka tokenlar çaldığını iddia etti.

Merhaba kimliği belirsiz hırsız, gördüğüm kadarı ile  0xEeC84548aAd50A465963bB501e39160c58366692 kodlu bu ETH adresi ile yakın temas halindesiniz. Ayrıca cüzdanımdan 10.000 Loopring Coinbase çaldınız. Şimdi size bu parayı geri gönderme şansı tanıyorum. Zaten kişisel adresimi biliyorsun. Bunu yapmazsan, bilinen 2 adresinle beraber seni yargıya teslim edeceğim.

Geçtiğimiz hafta USDC, 1 milyar$’sık piyasa değerini egale etti ve Tether’in (USDT) ardından en büyük ikinci stablecoin haline geldi. Ve itibari para birimleri ile orantılı stablecoinler ile ilgilenen Twitter kullanıcıları, USDC’nin başına gelen şeyin, herhangi bir stablecoinin de başına gelebileceğini düşünüyor.

Bir başka Twitter kullanıcısı ise, Dai’nin (DAI) merkezi kontrol sorununu çözeceğinden bahsetti. Fakat DAI, USDC ve merkezi olarak kontrol edilen diğer dijital para birimleri tarafından desteklendiği için, bu tez çürütülmüş oldu.

Kalıcı Olarak Kurtarılamayabilir

Normalde Ethereum blockchaini üzerinde tutulan fonlar, adres sahipleri tarafından kontrol edilebilir. Fakat USDC kısmına bakacak olursak, yatırımcıların akıllı sözleşmeler yoluyla işlem yapabilmeleri kısıtlanabilir ve adres kara listeye alınabilir. Teknik olarak bu eylemin geri dönüştürülebilir olmasına rağmen, Circle, internet sitesinde kara listeye alınan adresleri “kalıcı olarak kurtarılamayabilir” ibaresi ile birlikte uyarıyor.

 

Son Yazılar

Exit mobile version