Muhabbit

CertiK Vakfı Güvenli Blockchain İçin CertiK Chain’i Duyurdu

Güvenlik şirketi, DeFi için güvenli bir blok zinciri oluşturmak istiyor.

Blockchain sektöründe faaliyet gösteren bir yazılım güvenlik şirketi olan CertiK, kendi özel blok zinciri olan CertiK Chain’in ana ağ sürümünü duyurdu.

Yeni blok zinciri, güvenliğe yoğun bir şekilde odaklanıyor ve akıllı sözleşmeleri analiz etmede önceki statik sürecini gerçek zamanlı bir koruma sistemine dönüştürüyor.

CertiK CEO’su Profesör Ronghui Gu konu ile ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:

“Zincir dışı güvenlik analizine, statik güvenlik denetim raporlarına ve gereksiz zaman ve para kaybına güvenme günleri geride kaldı. CertiK Chain, blockchain güvenlik protokollerinde yeni bir endüstri standardı oluşturuyor.”

Şirketin blok zinciri, DeepSEA adı verilen özel bir programlama diline sahiptir. Bu dil, bir kodun yapması gerekeni yapıp yapmadığını resmi olarak doğrulamasını yapmak için tasarlanmıştır. Şirket bu sistemin büyük ölçüde otomatikleştirilmiş bir süreç olduğunu söyledi.

Blok zinciri ayrıca, diğer blok zincirlerindeki akıllı sözleşmelerin gerçek zamanlı analizini sağlayan Güvenlik Oracles kavramı aracılığıyla birlikte çalışabilirlik odağı taşımaktadır. Şirket, bu özelliğin diğer blok zincirlerindeki akıllı sözleşmeler tarafından akranlarının güvenliğini değerlendirmek için kullanılabileceğini söylüyor. Oracle, hedef akıllı sözleşmenin güvenli olmadığını düşünürse, geliştiriciler onunla anında etkileşim kurmaktan kaçınmayı seçebilecekler.

Oracle’lar, bir müşteri ve operatör sistemi aracılığıyla çalışacaktır. Belirli bir sözleşmenin güvenlik seviyesini anlamak isteyen son kullanıcılar veya geliştiriciler, blok zincirinin CTK tokenleri ile finanse edilen bir talepte bulunacaklardır. Oracle’ların arkasındaki operatörler daha sonra analizi yapacak ve sonuçları zincir üzerinde yayınlayacak.

Son olarak şirket, bilgisayar korsanlarından kaynaklanan herhangi bir fon kaybını karşılamak için ise “CertiKShield” adlı bir sigorta mekanizması düzenlediklerini bildirdiler.

Ağın ana lansmanı, Mart 2020’de piyasaya sürülen bir test ağından sonra gerçekleşti. Şirket Şubat ayının başlarında, proje DeepSEA dilinin bir demosunu yayınlamıştı. CertiK, yakın zamanda Binance Smart Chain ve bu platform üzerinde inşa edilen projeleri denetlemek için bir ortak olarak seçildi ve bu alandaki en aktif güvenlik denetçileri arasında yer alıyor.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla DeFi Haberleri İçin: DeFi Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version