Muhabbit

CFTC’nin Açtığı Dava Sonrası, Binance CEO’sundan Açıklamalar Gelmeye Devam Ediyor!

Binance CEO’su CZ, CFTC Kapsamında Senatörlere Gönderdiği Mektubu Kamuoyuyla Paylaştı!

ABD’de Emtia Vadeli İşlem Komisyonu (CFTC), dünyanın önde gelen borsası Binance’e düzenlemeleri ihlal ettiği gerekçesiyle 27 Mart 2023 tarihinde dava açmıştı. CFTC, açtığı bu davada kripto para borsası Binance’in, CTFC’ye uygun şekilde kaydolmadığını, bazı yükümlülüklerden kaçtığını ve federal yasaları hiçe saydığı iddia etmişti.

CFTC Başkanı Rostin Behnam, Binance’in yıllardır CFTC kurallarını ihlal ettiğinin altını çizerek, şu açıklamalarda bulundu:

“Bugünkü yaptırım eylemi, CFTC’nin Amerikalı yatırımcıları korumasını engelleyecek hiçbir konum eksikliği olmadığını göstermektedir.”

CFTC Başkanı Rostin Behnam

CFTC Başkanı Rostin Behnam açıklamalarının devamında, söz konusu bu yaptırımın sektöre yapılan genel bir uyarı olduğunu belirtti. Dünyanın önde gelen borsası Binance’e açılan bu dava sonrası kripto para piyasalarında da büyük düşüş yaşandı.

Dava Sonrası Binance CEO’sundan Cevap Gecikmedi! İddiaları Reddetti!

Kripto para borsaı Binance’e açılan dava sonrası Binance CEO’sundan açıklama geldi.

“Bu ihbarın gerçekleri yansıtmak konusunda eksik kaldığını düşünüyoruz ve ihbardaki bir çok konuya katılmıyoruz. Tüm açıklamalar zamanla gelecek fakat şimdilik önemli noktalara değineceğiz. Binance regülatörlerle tamamen işbirliği içinde. Sadece bu konularda görevli çalışan sayımız 750 ve bu çalışanlarımızın birçoğu hukuk ve regülatörler konusunda tecrübeli. Hem ABD hem de dünyadaki tüm regülatörlerle işbirliği içinde olmaya devam edeceğiz, bu konuyu önemsiyoruz.”

Binance

Binance CEO’su açıklamalarında, dünyada en fazla lisans/kayıt işleminin Binance’in elinde bulunduğunu, bu sayının 16 olduğunu açıklamalarına ekledi ve devam etti:

“Binance ailesi olarak mükemmel olmayabiliriz ama alanımızda sektörün iyisiyiz ve bu konuda sürekli olarak çalışıyoruz. Regülatörlerle ve hükümetlerle tüm sorunlarımızı dostane bir şekilde çözmek istiyoruz. Her zaman kullanıcılarımız için en iyisini hedefliyoruz.”

Binance

Dava Dosyasından Yeni Detaylar Kamuoyuna Yansıdı! Dava Dosyasında Zhao’nun Signal Yazışmaları Bulunuyor!

CFTC, Binance’i sıkıştırmaya devam ediyor. Dava dosyalarında Binance CEO’su CZ’nin VIP müşterilerle Signal üzerinden iletişime geçtiği ve uygulamada VPN kullandığı da belirtildi. CFTC, Binance’in yöneticilerini denetleme noktasında başarısız olduğunu iddia ediyor.

Zhao’nun şahsi telefonundan alınan Signal mesajlaşmaları ve grup sohbetlerinin otomatik silinmeye ayarlanmış olanlar kamuoyuyla paylaşıldı. CFTC dava dosyalarında, Binance CEO’su Zhao’nun Binance çalışanlarına, ABD müşterileriyle iletişim kurmak için Signal’i kullanma talimatı verdiğini belirtti.

Binance CEO’su CZ, CFTC Kapsamında Senatörlere Gönderdiği Mektubu Kamuoyuyla Paylaştı!

Binance CEO’su CZ, CFTC’nin Binance şikayeti kapsamında 2 hafta evvel ABD’li senatörlere yolladığı mektubu kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu mektupta Binance’in kuruluşu, ABD yasalarına uyumda gösterdiği çaba, güvenlik ve şeffaflığa verdiği önem detaylıca ele alınıyor.

Kripto para borsası Binance, 16 Mart 2023 tarihinde Elizabeth Warren, Van Hollen ve Roger Marshall’a yönelik yazmış olduğu mektubu kamuoyuyla paylaştı. Binance bu mektubu yazma sebebi olarak 3 senatörün borsa hakkında ortaya attıkları iddiaları gösterdi.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Borsa haberi için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version