Muhabbit

Chainalysis: Asya’da Kripto Para İşlemleri Yüzde 706 Arttı!

Chainalysis, Asya’nın işlem hacmi bakımından Avrupa’yı geride bıraktığını belirtiyor.

Chainalysis2

Chainalysis

Orta ve Güney Asya’daki gelişmekte olan pazarlar, kripto para birimi işlemlerinde çarpıcı bir artış kaydetmeye devam ediyor.

Blockchain analitik firması Chainalysis‘in yeni araştırması, Temmuz 2020 ile Haziran 2021 arasında Orta ve Güney Asya ile Hindistan, Pakistan ve Vietnam gibi ülkeleri içeren geniş bir bölge olan Okyanusya’da kripto para işlemlerinin %706 arttığını ortaya koyuyor. Yapılan bu işlemlerin 572,5 milyar $ veya küresel işlem değerinin %14’ü olarak gerçekleştiği belirtiliyor.

Kurumsal ve büyük ödeme şirketlerinin, işlemlerin en yüksek yüzdesini oluşturduğu ve bu durumun da kripto para birimlerinin benimsendiğine dair daha fazla kanıt sunduğu ifade ediliyor. Bu eğilim en çok, 10 milyon doların üzerindeki büyük kurumsal boyutlu transfer işlemlerin %42’sini temsil ettiği Hindistan’da daha belirgin iken, Vietnam ve Pakistan için bu rakam sırasıyla %29 ve %28 olarak belirlenmiş durumda.

Çalışma, Chainalysis tarafından kripto para birimi işlemleriyle ilgili bir dizi bölgesel raporun ikinci bölümü olarak sunuluyor. Hatırlanacağı üzere geçen hafta yayımlanan ilk rapor, Orta, Kuzey ve Batı Avrupa bölgesinin aynı 12 aylık dönemde 1 trilyon doların üzerinde işlemle dünyanın en büyük kripto para ekonomisi haline geldiğini ortaya koymuştu. Raporda Avrupa’daki kurumsal işlemlerin, Temmuz 2020’deki 1,4 milyar dolar seviyelerinden Haziran 2021’de 46.3 milyar dolara ulaştığı belirtilmişti.

İşlem Hacminde De Lider Aysa

Avrupa kripto para işlemlerinde hakim olmaya devam ederken, Asya ülkelerin de, alınan zincir üstü değer, zincir üstü perakende işlemler ve eşler arası işlem hacimleri ile ölçüldüğü üzere genel benimseme açısından lider olduğu belirtiliyor. Hatta bu kapsamda, Vietnam, Hindistan ve Pakistan, Chainalysis’in 2021 küresel kripto para benimseme endeksinde sırasıyla birinci ile üçüncü sırada yer aldığı görülüyor.

Bunun yanında eşler arası kripto para borsalarının Afrika’da kök salmaya ve oldukça aktfi kullanılmaya başladığı görülüyor. Kenya ve Nijerya gibi ülkeler giderek LocalBitcoins ve Paxful gibi platformlara güvenmeye başladılar.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version