Muhabbit

Chainalysis: Avrupa, En Büyük Kripto Para Ekonomisi Haline Geldi!

Avrupa, 1 trilyon doların üzerinde dijital varlık alarak ön plana çıktı.

Chainalysis

Chainalysis

Blockchain analitik firması Chainalysis tarafından yayımlanan bir rapora göre, orta, kuzey ve batı Avrupa bölgesi (CNWE), geçtiğimiz yıl 1 trilyon doların üzerinde dijital varlık alarak dünyanın en aktif kripto para birimi bloğu olarak ortaya çıktı. 

Yakın zaman önce yayımlanan rapor, CNWE bölgesinin Temmuz 2020 ile Haziran 2021 arasında küresel kripto para etkinliğinin %25’ini oluşturduğunu ortaya koyuyor. Bölge, özellikle merkezi olmayan finans (DeFi) olmak üzere tüm kripto para alt kategorilerinde işlem hacminde keskin bir artışı gösteriyor.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

Bunun yanında Avrupa, kurumsal yatırımlar için de bir merkez haline gelmiş durumda. Bu kategorideki işlem değerleri Temmuz 2020’de sadece 1,4 milyar dolar iken, Haziran 2021’de bu değer 46,3 milyar dolara yükseldi.

Chainalysis kıdemli içerik pazarlama müdürü Henry Updegrave, rapor ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İngiltere’nin büyümesi, büyük ölçüde işlem hacminin çoğunu sağlayan büyük ölçekli transferlere dayalı olarak artan kurumsal yatırımdan kaynaklanıyor.”

Kripto Paraların Benimsenmesi Arttı

Bitcoin’in son dönemlerde oldukça fazla gündeme gelmesi, akıllı sözleşme platformlarının büyümesi ve merkezi olmayan finansın gelişimi, çalışma döneminde kripto paraların yükselişine katkıda bulunuyor. CNWE’nin kripto para piyasası faaliyetinin, Bitcoin bu derece benimsenmesinin zirvesi sırasında artış göstermesi şirket tarafından normal olarak görülüyor.

Chainalysis’in verileri, büyük kurumsal yatırımcıların kripto para içinde itici bir güç haline geldiğini gösteren artan sayıda benimsemeyi destekliyor. Bu kapsamda, varlık yöneticileri, aile şirketleri ve diğer kurumsal oyuncular, Grayscale, CoinShares, 21Shares ve diğer dev şirketler tarafından sunulan Bitcoin ve Ethereum yatırım ürünlerine milyarlarca dolar yatırım yapmış durumda.

Avrupa’nın gelişmiş ekonomilerinin ötesinde, Chainalysis tarafından yapılan bu araştırma, gelişmekte olan pazarlarda artan kripto para alımını kanıtlamış görünüyor. Chainalylsis 2021 Küresel Kripto Kabulü Endeksi’nde yer alan verilere göre, perakende işlemleri ve eşler arası değişim ticaret hacmine göre en çok kabul gören ülkeler arasında, Vietnam, Hindistan ve Pakistan ilk sıralarda yer alıyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version