Muhabbit

Chainalysis Kurucu Ortağı: Ruslar, Yaptırımlardan Kaçınmak İçin Kripto Paraları Çok Fazla Kullanmıyor!

Chainalysis kurucu ortağı, Rusların yaptırımlardan kaçınmak için kripto paraları büyük seviyelerde kullanmadığını söyledi.

Rusya Ukrayna Genel

Rusya Ukrayna Genel

Chainalysis kurucu ortağı, Rusların yaptırımlardan kaçınmak için kripto paraları büyük seviyelerde kullanmadığını söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle birlikte Rusya’ya, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından birçok yaptırım uygulandı. Birçok kişi Rusların yaptırımlardan kaçınmak için kripto paraları kullanabileceğini düşünüyordu. Bu konu birçok kişi tarafından tartışıldı.

Chainalysis kurucu ortağı ve Baş Strateji Sorumlusu Jonathan Levin, kripto para şirketleri ve finans kurumlarının yaptırımlara uymalarını sağlamak ve kontrol etmek için yeni araçların nasıl olacağından bahsetti.

Kripto para borsalarının düzenleyicilerle çalışma gerekliliği olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden Rusların düzenleyicileri aşmak için potansiyel olarak hangi kripto paraları kullandığına dair kanıtların olup olmadığı tartışıldı.

Jonathan Levin, yaptırımlardan kaçmak isteyen Rusların izini sürmek için aldıkları önlemleri açıkladı:

Rus ekonomisinden kripto para birimlerine giriş ve çıkış noktalarının tümünü inceliyoruz. Likidite değişikliklerini hacimlerdeki farklı işlem modellerini takip ederek Rusların kripto paralarla nasıl işlemler yaptığını fark edebiliyoruz.

Rusya da diğer her ülke gibi kripto para kullanıyor ve potansiyel olarak yaptırımlardan kaçıyor.

Şimdiye kadar birçok insan bu konu endişe duyuyordu ancak Ruslar, yaptırımlardan kaçınmak için kripto paralara akın etmiyor.

Yapılan açıklamalara göre Ruslar, kripto paraları yaptırımlardan kaçınmak için kullanıyor ancak bu kullanım seviyesinin çok yüksek olmadığını, normal değerlerde seyrettiğini söyleyebiliriz.

Kripto Paralar Sayesinde Birçok Kişi Ukrayna’ya Yardım Etti!

Ukrayna’ya yardım etmek isteyen birçok kişi, Ukrayna hükümetinin farklı kripto para cüzdan adreslerini Twitter üzerinden paylaşmasıyla kripto paralar ile bağış yapabildi. Ülkeler arası transferlerin banka yoluyla daha uzun sürerken kullanıcılar, kripto paralarla saniyeler içinde Ukrayna’ya yardım gönderebildi. Bu da kripto paraların ne kadar özgür ve güçlü olduğunu kanıtladı.

Ukrayna hükümetine gönderilen paralarla Ukrayna vatandaşlarına; gıda, barınma, askeri teçhizat ve acil yardım malzemeleri sağlandı. Böylelikle ülke, savunmasını finanse edebildi.

Levin konu ile ilgili şunları söyledi:

Dünyadaki kripto para şirketleri yaptırımlara ve düzenlemelere uyum sağlayabilir. Düzenlenmiş kripto para şirketleri, ekonomilerine büyük katkı sağlayabilir.

Ukrayna’ya yapılan bağışlarına baktığımızda SlowMist’ten alınan verilere göre 22 Mart 2022 itibarıyla toplam 90.29 milyon dolardan fazla kripto para bağışı yapıldı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version