Muhabbit

Chainlink ile Cornell Üniversitesi İş Birliği Yaptı!

Chainlink, Oracle sistemi için yeni bir ortaklık yaptı.

Chainlink

Chainlink (LINK), Cornell Üniversitesi’nden gizlilik odaklı bir Oracle platformu olan DECO sistemini satın aldı.

Ayrıca projenin yatırımcılardan biri olan Ari Juels, Chainlink’e baş bilim insanı olarak katılacak. Juelz daha önce RSA’da baş bilim insanı olarak görev yaptı ve 2014 yılından bu yana, dünyanın önde gelen blockchain merkezlerinden biri olan Cornell Üniversitesi’nde ders veriyor. Juels, Chainlink’teki çalışmaları için üniversiteden bir süreliğine izin aldı. Juels, araştırma ortağı Markus Jakobsson ile beraber “proof-of-work” konseptini blockchain sektörüne kazandırmıştı.

DECO, kullacılarına gelişmiş gizlilik özellikleri sağlamak için gelişmiş kriptografi ve zero knowledge proof kullanıyor. Chainlink’in kurucu ortağı Sergey Nazarov, DECO2nun entegrasyonunun yalnızca proje altyapısının güvenliğini artırmakla kalmayıp, aynı zamanda potansiyel olarak yeni kullanım alanları yaratacağını söyledi.

DECO özellikli Chainlink Oracle’ı, kurumsal, tüketici ve hatta DeFi uygulamaları genelinde akıllı sözleşmeler için büyük etkilere sahip olacaktır. Temek olarak, daha önce özel verilerle sınırlı olan herhangi bir akıllı sözleşme, yakında Ethereum gibi halka açık bir blockchainde herhangi bir gizli bilgili blockchaine açıklamadan çalışabilecek.

Nazarov, gelişmiş gizlilik özelliklerinin hem tüketicilere hem de işletmelere faysa sağlayacağını düşünüyor. Ayrıca, verilerin durumu kanıtlanırken, tüketicileri, kişisel ve finansal verilerini koruyabilecek. Ayrıca, bu entegrasyonun Chainlink’in Oracle’ını yeni veri kaynaklarına potansiyel olarak açacağını söyledi.

Bu, halihazırda, halka açık blockchainlerin temel doğası gereği, çeşitli yüksek değerli veri kaynaklarının zincir üzerine yerleştirilmesi çok zor olan çeşitli verilerinin eklenmesine yardımcı olabilir.

Kendisine Jules’ın Chainlink’te tam zamanlı çalışıp çalışılmayacağı sorulan Nazarov, konu hakkında şunları söyledi:

Kendisi akademik çalışmalarından izin aldı ve şu anda Chainlink protokolü üzerinde çalışamaya odaklanıyor. Ayrıca protokolün teknik yönünü bir bütün olarak etkin bir şekilde idare ederek tüm araştırma ekibimize liderlik edecek.

Nazarov, aynı zamanda DeFi alanında “sonsuz olanaklar” yaratabileceklerini söyledi. Hassas bilgileri ifşa etmeye gerek kalmadan, kredi puanlamasından kredi teminatını kanıtlamaya kadar bir çok olanak sağlanabilir.

Son Yazılar

Exit mobile version