Muhabbit

Chainlink Yine Yeni Bir Alana El Atıyor! Yeni İş Birliği!

Chainlink, genellikle çiftçiler için ürün sigortası sağlayan sigorta şirketi Arbol ile masaya oturdu.

Chainlink Yine Yeni Bir Alana El Atıyor!

Chainlink, küçük ve orta ölçekli çiftçiler veya işletmeler için ürün sigortası sağlayan sigorta şirketi Arbol ile masaya oturdu. Chainlink Arbol için merkeziyetsiz hava durumu verilerini sağlayacak.

Coindesk’in haberine göre, veri sağlayıcısı oracle teknolojisyle kripto para dünyasına ün salmış Chainlink, yeni bir partnerlik ile gündemde. Küçük ve orta ölçekli işletmeleri (KOBİ) veyahut çiftçileri hedef kitlesi olarak belirlemiş ve bunlara ürün sigortası sağlayan sigorta şirketi Arbol ile partnerlik anlaşmasını imzaladı. Arbol, ortalama aylık sıcaklık veya yağış gibi önceden belirlenmiş bir değerin sözleşmede belirtilenden farklı olması durumunda çiftçilere veyahut işletme sahiplerine tazminat veriyor.

Arbol, kripto para dünyasıyla da oldukça ilgili bir şirketç Arbol’un uygulaması Ethereum akıllı sözleşmelerine dayanıyor ve IPFS aracılığıyla verileri güvence altına alıyor. Şu anda Amerika Birleşik Devletleri, Kamboçya ve Kosta Rika’da faaliyet gösteriyor.

Özellikle çiftçiler için hava durumu çok önemli bir nokta. Çiftçiler, hava durumuna karşı tarlalarını veyahut bağlarını korumak için çeşitli aksiyonlar alırlar. Ancak ani değişikliklerde ürün kaybı yaşamaları olasıdır. Çoğu çiftçi de bu yüzden çareyi ürün sigortalamakta bulur. Bir anda değişen hava koşullarında tarlasındaki ürünü kaybeden çiftçi sigorta şirketine başvurarak ürün sigorta bedelini talep eder. Zararını karşılama şansı bulur.

Ancak sigorta şirketi Arbol, yanlış bilgilendirme yaparak sigorta parası almaya çalışan çiftçilerin önüne geçmek için Chainlink ile anlaştı. Partnerlik anlaşmasına göre Chainlink Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) üzerinden elde edilen merkeziyetsiz hava durumu verilerini sağlayacak.

Arbol ürün sigortalarını akıllı sözleşmeler ve Chainlink verilerinin birleştirerek kendi kendine yürütecek böylece ödemelerde bekleme süresi olmayacak. Kullanıcılar hava durumu sonuçlarına göre ödeme yapan Blockchain’de türevler oluşturabilecekler. Böylece değişken hava şartlarına karşı çiftçilerin veyahut işletmelerin korunması sağlanacak.

Son Yazılar

Exit mobile version