Muhabbit

Charles Hoskinson Kripto Para Marketi İçin “Tren Enkazı” Benzetmesini Neden Kullandı?

Tehlikeli olan kripto paralar mı yoksa kripto para sahipleri mi?

Cardano Kurucusu ve Ethereum Kurucu Ortağı Charles Hoskinson 10.05.2022 Salı günü Twitter’da bir yayına katıldı. Katıldığı yayında Hoskinson herkese “Uyanın” diye seslendi.

Cardano Kurucusu, hükümetlerin sıkça para basmasıyla ortaya çıkan “distopik bir gelecek” konusunda uyardı. Dünya ekonomisinin artık sağlıklı olmadığını vurgulayan Kurucu, finansal stratejileri ve yaygın enflasyonu nedeniyle bankacılar hakkında şunları söyledi:

“Bankacılar çoktan kaderlerini seçtiler. Çöken küresel bir ekonomide sandalyelerine oturarak müzik aletleri çalıyorlar. Küresel ekonomi bu şekilde kendini ayakta tutamaz.”

Hoskinson 09.05.2022 Pazartesi başlayan kripto para çöküşünün kurumsal yatırımcılar ve perakende yatırımcılar arasındaki bölünmeye ışık tuttuğunu dile getirdi. Hoskinson’a göre adil olmayan küresel bir sistemden vazgeçmek için kripto paraları kullanıyorlar.

Hoskinson açıklamasında ayrıca şunları söyledi:

“Kurumlar kendi kripto paralarının fiyatını düşürüyor. Çoğu bunu yüksek riskli ve getirili bir varlık olarak görüyor. Bu düşünce Wall Street tiplerini bu pazara davet etmemizin tehlikeli bir sonucudur.”

Hoskinson: “Ekonominin çözümü kripto para olabilir”

Cardano Kurucusu dünya ekonomisinin şu anda tren enkazına benzediğini ve kripto paraların, bu enkazı toparlayabileceğini açıkladı. “İki kez ölçün, bir kez kesin” felsefesine inandığını belirten Hoskinson, Kwon’un düşen LUNA’sına ve algoritmik stablecoin UST’si hakkında “başkalarının yapamadığını yaptı” dedi.

Twitter’da bazı uzmanlar UST’nin mekanizmasının çalıştığını ve daha önce hiçbir stablecoinin böyle bir düşüşten sonra böyle bir toparlanma yaşamadığını belirtiyorlar.

Hoskinson’a göre piyasaya hasar veren kripto paralar değil, onları manipüle ederek fiyatları düşüren kişiler. Ayrıca Hoskinson, “Kripto para birimlerinin amacının dünya para sistemine bir miktar güven, güvenilirlik ve istikrar kazandırmaktır.” şeklinde yorum yaptı.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version