Muhabbit

ByteTree: Madencileri İnceleyerek Birçok Analiz Yapabilirsiniz

Madenciler incelenerek piyasanın yönü belirlenebilir mi?

madenci

ByteTree Kurucusu Charlie Morris’e göre madencilerin hareketleri piyasa hakkında önemli ipuçları barındırıyor. Geçmiş dönemleri analiz ederek ortaya koyduğu ipuçlarını bir flood halinde yayınlayan Morris, madencilerin piyasayı korumak adına sert satışlardan kaçındıklarını belirledi.

Madencilerin kazdıklarından daha az satış yaptıkları yani Bitcoin (BTC) biriktirdikleri dönemde Bitcoin’in yükselişi sert olmuyor.”

“Fakat madenciler kazdıklarından daha fazla satış yapmaya başladığında Bitcoin’deki yükseliş çok güçlü oluyor.”

Bu noktada Morris, madencilerin ödemelerini yapmak ve işleri yürütmek için nakite ihtiyaçları olduğunun altını önemle çizmekte.

“Madenciler piyasayı çok iyi tanıyor ve ne zaman nasıl satış yapacaklarını çok iyi biliyorlar.”

Buradaki iki grafiği karşılaştırdığımızda madencilerin yükselişlerin sert olmadığı zamandanlarda satış yapmaktan kaçındığını görebiliyoruz. Fakat sert yükselişler işin içine girdiğinde hacimin yükselmesi ile de birlikte madenciler satışlarını arttırıyorlar ve zaten sert yükseliş içerisinde olan piyasa bu satışlardan etkilenmiyor. Fakat hasas veya kırılgan bir piyasada madenciler olabilidiğince satışlardan kaçınıyor böylece markette madenci satışları sebebiyle bir düşüş trendi oluşmasının önüne geçmiş oluyor. Biriktirdiği coinleri de yükseliş trendi geldiğinde satarak daha büyük bir kara sahip olmuş oluyor.

Bu noktada Morris’e göre, madencilerin satış miktarları incelenerek piyasanın ne derece bir boğa içerisinde olduğu tespit edilebiliyor.

Siz Morris’in analizi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son Yazılar

Exit mobile version