Muhabbit

Charlie Shrem Kimdir?

Charlie Shrem kimdir? Bitcoin’i erken keşfeden yatırımcılar arasında yer alan Charlie Shrem hakkında tüm bilinmesi gerekenler!

CharlIe Shremdale Kimdir

CharlIe Shremdale Kimdir

Bitcoin’i erken zamanlarda keşfeden yatırımcılar, yıllar sonra kripto paraların fiyat olarak yükselirken inanılmaz miktarda paralar kazandı. Charlie Shrem de bahsettiğimiz erken yatırımcılardan biri olarak biliniyor.

Kendi servetini kripto paralarla oluşturan ve kripto paralardan ciddi miktarda para kazanan Charlie Shrem, önde gelen milyonerler arasında yer alıyor. Bitcoin ve diğer kripto paraların bir destekçisi olarak bilinen Shrem, gerçekleştirdiği lisanssız para transferleri yüzünden ceza olarak iki yıl hapis yattı.

Charlie Shrem’in Hayatı

Shrem, 25 Kasım 1989’da Amerika Birleşik Devletleri New York şehrinde kuyumcu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Charlie Shrem, liseyi ortodoks bir Yahudi lisesi olan Yeshivah Flatbush’ta okudu. Liseden mezun olan Shrem, City University of New York’a (CUNY) gitmeye hak kazandı ve Ekonomi & Finans bölümlerinden derece ile mezun oldu.

Bitcoin ortaya çıktığında üniversitede son sınıf öğrencisi olan Shrem, kripto para birimlerine yatırım yapmaya başladı. Ancak Shrem depolama hizmeti veren kripto para cüzdanının çökmesiyle birlikte bütün yatırımını kaybetti.

Bu kayıptan bir ders çıkarmak isteyen Shrem, yatırımcıların itibari parayı Bitcoin’e dönüştürebilmesi için BitInstant adlı şirketini kurdu. Shrem, arkadaşı olan aynı zamanda kripto paralarla yakından ilgilenen Gareth Nelson ile ortaklık sağlayarak ilk şirketini kurdu.

Charlie Shrem’in BitInstant Yolculuğu

Shrem’in kurduğu BitInstant, bir noktadan sonra kripto para yatırımcılarının en çok tercih ettiği bir uygulamaya dönüştü. BitInstant, tüm Bitcoin işlemlerinin yaklaşık %30’unu kendi platformunda gerçekleştirmesini sağlayarak büyük bir başarı elde etti. Bu durum, Winklevoss Capital Management dahil olmak üzere birçok yatırım şirketinin dikkatini çekti. BitInstant, 2011 Temmuz’dan 2013 yılının sonuna kadar faaliyet gösterdi.

Bankaların merkezi sistemini eleştirerek merkeziyetsiz sistemlerin daha güvenli ve şeffaf olduğunu vurgulayan Shrem, BitInstant büyümeye devam ederken yaptığı işi “Bitcoin purist” olarak tanımladı.

BitInstant başarılı yolculuğuna devam ederken Shrem, Bitcoin Foundation’da Başkan Yardımcısı oldu. Yaptığı işle ün kazanan Shrem, kişisel servetini önemli ölçüde artırdı.

Suçlu Bulunan Shrem!

2012 yılında Shrem, BitInstant sayesinde Robert Faiella’nın 1 milyon dolarlık Bitcoin işleminde yardımcı oldu. Daha sonra bu para transfer yoluyla Silk Road’a transfer edildi. Faiella, 2014 yılının sonlarında lisansız bir şekilde para transferi yaptığı için suçlu bulundu ve iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2014 yılında Shrem, 1 milyon dolarlık Bitcoin’in Silk Road’a aktarılmasında dolaylı olarak bağlantısı olduğu için tutuklandı. Shrem, ceza olarak iki yıl hapis cezası aldı.

ABD Bölge Yargıcı Jed Rakoff, Shrem’e yaklaşık 1 milyon dolarlık bir ceza verdi. Bu olayla birlikte BitInstant 2013 yılının sonlarına doğru faaliyet göstermeyi bıraktı. Shrem, 2014’ün başlarında Bitcoin Foundation’daki görevinden istifa etti. Shrem, Eylül 2014’te lisanssız bir şekilde para transferine yardım ve yataklık suçunu resmen kabul etti.

Yargıç Rakoff, Shrem’i cezalandırırken şunları söyledi:

“Bay Shrem’in bir süre boyunca bilerek ve isteyerek yasaları ihlal etti. Gerçekleşen para transferleri yüzünden birçok kişi uyuşturucu ticareti gibi kötü ve yasal olmayan işlemleri kolay bir şekilde gerçekleştirdi.”


Shrem beş yıl hapis cezasına çarptırılabilirken Mart 2015’e kadar sokağa çıkma yasağı ve denetimli serbestlik altında daha hafif bir ceza aldı.

Hapishane Sonrası Shrem’in Hayatı

Hapisten çıktıktan sonra Shrem, Bitcoin ve kripto paraların sesli bir savunucusu olmaya devam etti. Shrem, kripto para alanına yatırım yapmaya devam ederken, varlıklarını çeşitlendirmeye devam ettiğini söyledi. Shrem, birçok yeni proje ve girişimle kripto para sektörüne geri döndü.

Kasım 2016’da Shrem, Intellisys Capital adı altında yeni bir girişim duyurdu. Ancak fonlama girişimi, Mart 2017’de feshedildi.

Mayıs 2017’de Shrem, kripto para cüzdanı şirketi Jaxx’e İş ve Topluluk Geliştirme Direktörü olarak katıldı.

Charlie Shrem Winklevoss İkizlerine Karşı

Cameron ve Tyler Winklevoss, 2013 yılında Shrem ile bir anlaşma yaptıklarını söyledi. Ancak Shrem’in bu anlaşmaya uymadığı için ikizler, Shrem’i dava etti. İkizlerin iddialarına göre Shrem, Winklevoss kardeşlerden aldığı parayı iade etmek yerine kişisel harcamaları için kullandı.

Cameron ve Tyler Winklevoss ikizleri, Shrem’in kendilerinden 30 milyon doların üzerinde Bitcoin çaldığını iddia etti. İkizler, 2018 yılında yılında Shrem’e dava açtı.

Winklevoss ikizleri aynı zamanda Facebook’un (Meta) Kurucusu Mark Zuckerberg ile Harvard Üniversitesinden arkadaştı. Bununla birlikte ikizler, Zuckerberg’i, sosyal medya hakkındaki fikirlerini çaldığını iddia ederek dava etti. Winklevoss ikizleri, Bitcoin’e yatırım yaparak bilinen ilk Bitcoin milyarderleri oldular.

2019 Yılı ve Sonrası

2019’da Shrem, kripto para piyasasındaki liderleri anlatan hikayelerle Untold Stories adlı bir podcast yayınlamaya başladı.

Charlie Shrem aktif olarak kripto para piyasasında çalışmaya devam ediyor. Shrem, genellikle bu piyasadaki ilk suçlu olarak tanımlanıyor. Shrem, genellikle kripto paralarla ilgili konularda konuşmacı olarak veya bazı şirketlere danışman olarak görevler yapıyor.

Charlie Shrem Hapiste Kaç Yıl Kaldı?

Charlie Shrem, Bitcoin’in ile karaborsa işlemlerine karıştığı için iki yıl hapis ve üç yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı.

Charlie Shrem Şimdi Ne Yapıyor?

Charlie Shrem, bir kripto para bilgi sitesi olan Crypto.IQ’yu kurdu ve kripto paralar konusunda uzman olarak danışmanlık hizmeti veriyor.

Charlie Shrem’in Net Serveti Nedir?

Charlie Shrem’in tahmini net serveti 60 milyon dolar olarak biliniyor.

Daha fazla Kimdir? haberine ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version