Muhabbit

ChatGPT İtalya’da Yasaklandı!

Daha önce Çin de ChatGPT’yi yasaklamıştı.

İtalya’nın düzenleyici kurumu GPDP, gizlilik ihlallerini gerekçe göstererek ChatGPT’nin yasaklanması talimatını verdi.

Ulusal veri koruma otoritesi, ChatGPT’nin yaratıcısı ABD şirketi OpenAI’nin İtalyan kullanıcıların verilerini işlemesini hemen durdurmasını ve bunu soruşturacağını açıkladı.

GPDP açıklamasında OpenAI’ın kullanıcıların kişisel bilgilerini toplama konusunda yasal bir gerekçesi olmadığını söyledi. Ayrıca OpenAI’da reşit olmayan kullanıcılar için yeterli önlem bulunmadığını ve çocukların kişisel farkındalıklarına uygun olmayan yanıtlara maruz kaldığında, hizmete erişimi durduracak bir mekanizma bulunmadığını da belirtti. Düzenleyici kurum bu nedenlerden dolayı ChatGPT’nin yasaklanması gerektiğine karar verdiğini söyledi.

OpenAI Para Cezası Alabilir

GPDP, yapay zeka yaratıcısı OpenAI için hangi düzenleme gereksinimlerini ve önlemleri karşılayacağını bildirmek üzere 20 gün süre verdi. Eğer düzenleyicilerin şartları yerine getirilmezse, şirket 20 milyon euro’ya (ya da yıllık küresel cirosunun yüzde 4’üne) varan para cezalarıyla karşı karşıya kalabilecek.

Daha önce Çin de ChatGPT’yi yasaklamıştı. İtalya Avrupa’da yapay zekayı yasaklayan ilk ülke oldu. ChatGPT sürüm geliştirmelerinin durdurulması ve üreticisi OpenAI’nin gizlilik, siber güvenlik ve dezenformasyona yönelik bazı riskler konusunda soruşturulması yönünde dünyanın birçok yerinden çağrılar artıyor. Ayrıca Elon Musk ve diğer yapay zeka uzmanları da bu hafta ChatGPT’nin yeni sürümlerinin geliştirilmesine ara verilmesi gerektiğini duyurmuştu.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version