Muhabbit

Chivo Cüzdanı, Fiyat Dondurma Özelliğini Kaldırdı!

Bazı Chivo cüzdanı kullanıcıları, arbitaj yapmak için fiyat dondurma özelliğini kullandı!

El Salvador

Bitcoin El salvador

Salvador hükümeti, Bitcoin’i yasal para birimi yaptıktan sonra halkın kolay BTC transferi yapması için yeni Chivo cüzdanını çıkarttı. Chivo’nun sahip olduğu fiyat dondurma özelliğiyle kullanıcılar, arbitaj yoluyla risksiz kar etmeye başladı. El Salvador bu olayın önüne geçmek için fiyat dondurma özelliğini engellemek istedi.

chıvo twıtter

19 Ekim yani bugün Chivo, Twitter hesabından bir duyuru yaptı. Duyuruya göre Chivo cüzdanı fiyat dondurma özelliğini geçici olarak kaldırdı. Sebebi ise kullanıcıların arbitaj için kullanması olduğunu açıkladı. Aslında Chivo, fiyat dondurma özelliğinin tüccarlara varlıklarını hızlı transfer etmesi için varken, bazı fırsatçı kullanıcılar farklı şekilde yararlanmaya çalıştığını söyleyebiliriz.

Daha açıklayıcı olmak gerekirse kullanıcılar, Chivo cüzdanının fiyat dondurma özelliğini kullanarak 1 dakika boyunca BTC’yi sabit bir fiyattan alma şansı yakalıyor. O sırada başka kripto borsalarında daha pahalı BTC fiyatı tespit eden kullanıcı, daha sonra satın aldığı BTC’leri o borsada satarak hızlı bir şekilde kar etmiş oluyor.

El Salvador’da Halk BTC Almaya Devam Ediyor!

Nayib Bukele’nin attığı “tweet”e göre, halk daha fazla BTC almak için Chivo cüzdanlarına dolar transfer ediyor. Bununla birlikte Başkan Bukele, Chivo’nun bir günde 3.069.761 $’a ulaşan 24.076 transfer talebi olduğunu da söyledi.

Bitcoin alan El Salvadorluların yavaş yavaş BTC’yi benimsediğini söyleyebiliriz. Öte yandan El Salvador, halkına komisyon ve vergi indirimleri sunuyor. Böylelikle halk BTC ile işlem yapmak için devlet tarafından teşvik ediliyor.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version