Muhabbit

Chromia CHR Fiyat Analizi 16.11.2020

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Chromia’yı inceliyoruz (16.11.2020). Avalanche grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

chromia fiyat analizi

chromia fiyat analizi

Bugün major altcoinlerin dışına çıkacağız. Bugün inceleyeceğimiz kripto para türk topluluğunun da yakından tanıdığı Chromia CHR. Açıkçası daha önce incelemediğim bir coin. Bundan dolayı dinamiklerini tam bilmiyorum ve hataya yer bırakamamak için daha detaylı incelemeye çalışacağım.

Chromia CHR fiyat grafiği 16.11.2020. 1 günlük grafik veriler Binance borsasından alınmıştır.

İlk olarak günlük grafikten incelemeye başlayalım. Günlük grafikte şu an için bize gerekli olan önemli bölgeleri (mavi alanlar) gösterdim. Burada gözüme ilk çarpan nokta RSI dip noktaları oldu. Fiyattaki son 3 dip noktasını kırmızı çizgi ile gösterdim. Burada sürekli alçak dipler oluşmuş durumda. Yani son oluşan dip bir öncekinin de altında oluşmuş. Ancak RSI değerlerine baktığımızda oradaki dipler artık yataya bağlanmış durumda. RSI’da fiyattaki gibi yeni dipler bulunmamakta. Bu duruma direkt olarak pozitif RSI uyumsuzluğu diyemeyiz. Ancak fiyat için olumlu bir durum.

Chromia CHR fiyat grafiği 16.11.2020. 1 saatlik grafik veriler Binance borsasından alınmıştır.

Şimdi saatlik grafiğe geçip biraz daha detaylı bakalım duruma. Grafiği açar açmaz gözüme direkt simetrik üçgen yapısı çarptı. Simetrik üçgenin görünümü güzel burada bir sorun yok. Alt banda vuruş sayısı da güzel. Tek eksik üst banda bir test daha olsa tadından yenmezdi. Ancak kitabi kurallara göre üçgen için 2 test de yeterli olmakta. Yani biz yine de bu üçgeni takip edeceğiz. Üçgen kırılımı bize orta vadedeki yönü göstereceğini düşünüyorum.

Chromia/Bitcoin CHR/BTC paritesi grafiği 16.11.2020. 6 saatlik grafik veriler Binance borsasından alınmıştır.

Son olarak bir de Bitcoin paritesindeki duruma bakalım. Geçtiğimiz günlerde uzun zamandır devam eden bir düşen trend kırılmış. Fiyat o noktadan itibaren yaklaşık %20 artsa da genel tabloda şuan çok bir etkisi olmamış gibi duruyor, an azından şimdilik. Bu kırılan trend çok uzun olduğundan dolayı etkisini veya hedefe gitmesini birkaç gün içinde görmek haliyle zor olacaktır. Bu grafikte gördüğüm başka bir yapı veya formasyon yok. Ancak fiyat 200’ün üzerine atmayı başarırsa oradaki durumu trend dönüşü için incelememiz gerekir. Bu trend dönüşü gerçekleşirse fiyatın uzun vadeli olacağını düşünüyorum.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version