Muhabbit

Chromia Turkey Relational Blockchain Teknolojisiyle Sektörde Fark Yaratıyor

Chromia Turkey akıllı blockchain teknolojik alt yapısı üretmesiyle bilinen ChromaWay’in Türkiye’deki temsilcisi olarak hareket ediyor.

Chromia-Turkey-Muhabbit

Chromia-Turkey-Muhabbit

Chromia Turkey akıllı blockchain teknolojik alt yapısı üretmesiyle bilinen ChromaWay’in Türkiye ayağı olarak relational blockchain teknolojisini ülkemize tanıtıyor.

İlginizi çekebilir: Blockchain Nedir?

Rell diliyle yazılmış olan Chromia Turkey, 2014 senesinde kurulan ChromaWay’in en etkili alt platformlarından biri olarak dikkat çekiyor.

ChromaWay ilk protokollerini Bitcoin ağı üzerinde token üreterek gerçekleştirmişti. Başta LHV bankası ile ortaklık kurarak fiat para birimlerini de sürece dahil eden şirket, sonrasında kitle fonlama startup’larıyla da ortak projeler gerçekleştirdi.

Şirketin en dikkat çeken yanı ise kişisel verilerin korunmasını ve mahremiyeti blockchain sektöründe en öncelikli konu olarak ele almasıydı. Mahremiyetin öncelik olduğu bir blockchain platformu geliştiren şirket, bu teknolojiyi öncelikle büyük kuruluşlarda dahili kiralamayı desteklemek, finansal araçlar ihraç etmek ve devlet kurumlarının dijital olarak lisans vermesini sağlamak için değerlendirdi.

2018 senesinde ise İsveç Tapu Dairesi ile birlikte bu platform üzerinde bir canlı mülk satışının demosunu gerçekleştirdi.

Geliştirilen bu blockchain’e verilen isim ise relational blockchain oldu. Relational blockchain rasyonel bir veri tabanının güç ve esnekliğini hataya dayanıklılığı ile bilinen merkeziyetsiz blockchain güvenliği ile bir araya getirdi. Diğer bir deyişle, blockchain ve geleneksel veri tabanlarının en iyi yanları bu eşsiz teknolojide güçlerini birleştirmiş oldu.

Chromia

Chromia Relational Blockchain Teknolojisi Sayesinde Piyasanın En Gözde Dapp’i Haline Geldi

Relational blockchain teknolojisinin uygulamaya konulduğu ilk platforma Postchain adı verildi. Yeşil finansın büyümesini destekleyen Postchain, şu anda üç kıtada hizmet veriyor. Relational blockchain’in desteklediği bir diğer platform ise Chromia olarak biliniyor.

Chromia merkeziyetsiz uygulamaların yer aldığı halka açık bir platform olarak ön plana çıkıyor. Relational blockchain teknolojisi sayesinde Chromia kullanıcılara ve yazılımcılara diğer hiçbir blockchain platformunun sunamayacağı hız ve verimlilikte işlemler vadediyor.

Kullanışlı ara yüzü, geliştirilmeye açık yapısı ve yüksek performansı Chromia’yı piyasadaki en pratik ve kullanıcı dostu dapp platformu yapıyor. Bu sayede Chromia hacker olma heveslisi amatör bireylerden hükümetlere uzanan geniş bir yelpazeye hizmet sunabiliyor.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version