Muhabbit

Çin CoinMarketCap ve CoinGecko’yu Engelledi!

Çin popüler iki kripto para veri sağlayıcısı CoinMarketCap ve CoinGecko’ya erişim engeli getirdi.

CoinEx

çin muhabbit

Çin tarafında kripto paralara karşı hamleler tüm hızıyla sürüyor.

Çin popüler iki kripto para veri sağlayıcısı CoinMarketCap ve CoinGecko’ya erişim engeli getirdi.

Çin internet ağı üzerinde erişim sağlanamayan iki websitesi, en çok tıklanan kripto para websiteleri arasında yer alıyor.

Bazı kullanıcılar tarafından bir gün öncesinden beri websitelerine erişim sağlanamadığı bilgisi gelirken, madenciler ve borsaları ilgilendiren kararlarından ardından ilgili websitelerine de erişim engeli getirilmeye başlanması ciddi derecede dikkat çekti.

Hizmet sağlayıcılarının yanı sıra veri sağlayıcısı olan websitelerinin de engellenmeye başlanması, ülkenin kripto paralar ile ilgili verilerin yayınlanmasına we incelenmesine de karşı olduğunu ortaya koyuyor.

VPN ile Erişilebiliyor

Yasaklı websitelerinin birçoğunda olduğu gibi VPN üzerinden erişim sağlayabilen kullanıcılar, Çin Ana Karası üzerinde bu yöntem ile websitelerine giriş yapabiliyor.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz Cuma günü Çin Merkez Bankası (PBoC) tarafından yapılan açıklamalar sonrası kripto para piyasasında bir miktar kayıp yaşanmış ve Çin tarafına dair önemli açıklamalar gelmişti. Kripto paralar ile ilişkili tüm iş kollarını illegal olarak tanımlayan PBoC’nin açıklamaları sonrası birçok borsa ve madencilik havuzu da dahil olmak üzere açıklamalar arka arkaya gelmişti.

WeChat Grupları Dağıldı

Çin’in popüler mesajlaşma uygulaması WeChat üzerinde kripto paralar ile ilgili sohbet gruplarının dağıldığı ya da isim değiştirdiği bildirilirken, grup adminlerinin grupları Telegram’a taşıdığı söyleniyor. Olası riskleri en aza indirgemek adına atılan bu adımlara her geçen gün bir yenisi eklenmeye devam ediyor.

Sizce Çin tarafındaki hareketlilik ne zaman son bulacak?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version