Muhabbit

Çin, Huawei ve Xiaomi’nin Çalıştığı AI Firması İle Anlaştı!

7.5 milyar $ değer biçilen şirket, Çin’in dijital parasını hazırlayan kurumlarla birlikte “dijital yuan”ın gelişiminde çalışacak.

sensetime çin

Çin dijital parası için SenseTime isimli yapay zeka (AI) firması ile anlaşmış durumda.

SenseTime ise yapay zeka alanında en değerli startup firması olarak karşımıza çıkmakta. 7.5 milyar $ değer biçilen şirket, Çin’in dijital parasını hazırlayan kurumlarla birlikte “dijital yuan”ın gelişiminde çalışacak.

Hong Kong merkezli şirket, yapay zeka çözümlerini ve innovasyonlarını Çin’deki finans endüstrisi ile birleştirmek istiyor.

İki tarafın ortaklaşa bir araştırma ve innovasyon grubu oluşturacağı belirtilirken, yapay zeka ile finans endüstrisinde hız ve ilerleme sağlanması amaçlanıyor.

Projenin asıl detayları saklanmakla beraber, dijital para üzerindeki risk yönetimi, operasyonel kapasite ve yeteneğin geliştirilmesi üzerine çalışmalar da yapılacağı bilgisi Çin’li kaynaklar tarafından edinilmiş durumda.

2014 yılında kurulan SenseTime, ileri düzeyde yüz ve resim analizleri ile tanınıyor. Bildiğiniz üzere Çin’de yüz tanıma servis ve hizmetleri gerek kamu gerek özel sektör tarafından oldukça kullanılmakta.

SenseTime hali hazırda Huawei, Xiaomi, Alibaba ve Weibo gibi Çin’li teknoloji devlerine hizmet vermekte.

Alibaba SenseTime’ın Yatırımcıları Arasındaydı

Alibaba 600 milyon $’lık fonlama sırasında SenseTime’a yatırım yapan şirketler arasında bulunuyor. Ek olarak “chipset” devi Qualcomm ve Temasek gibi şirketler de SenseTime’a yatırım yapmış durumda.

Çin’den Gelen Haberler Durmuyor

Çin’in dijital parası ile ilgili haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Son bir ay içerisinde dijital parasını beta sürüme sokan Çin, hemen arkasından mobil uygulamaları oluşturmuş ve 4 farklı şehirde deneme amaçlı kullanımları başlatmıştı. Arkasından gelen dijital paranın Kış Olimpiyatları’nda kullanılacağı haberleri ortalıkta dolanırken, dijital paranın bahsedilen 4 şehirdeki Starbucks, McDonalds ve Subway restoranlarında kamu personelleri tarafından deneneceği duyurulmuştu.

Son Yazılar

Exit mobile version