Muhabbit

Çin Dijital Yuan Donanım Cüzdanını Duyurdu!

Çin, CBDC alanında önemli adımlar atmaya devam ediyor.

dijital yuan

Çinli bir bankacılık kurumu, ülkenin merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olan dijital yuan için bir donanım cüzdanının geliştirilmesini tamamladığını duyurdu.

7 Şubat tarihinde Xiong’an yetkilileri tarafından yapılan bir açıklamaya göre, hâlihazırda pilot çalışmaları devam eden dijital yuan için tasarlanmış ilk donanım cüzdanı üretilmiş oldu. 

Duyuruya göre, yeni donanım cüzdanı herhangi bir internet bağlantısına gerek olmadan ikili çevrim dışı ödemeyi destekliyor. Yeni geliştirilen dijital yuan cüzdanının ayrıca cep telefonu kullanmadan temassız ödeme yapma özelliğine sahip olduğu da belirtildi.

Yeni donanım cüzdanı, Çin’deki yaklaşan yeni yıl tatilleriyle birlikte geliyor ve yerel sakinler için ekstra bir fırsat sunuyor. Yapılan açıklamaya göre cüzdan, Çin’de dijital yuan’ın benimsenmesinde başka bir kilometre taşı olarak kabul ediliyor.

Hatırlanacağı üzere, Xiong’an, Nisan 2020’de Çin’in CBDC‘si testlerinde pilot olarak kullanan ilk dört bölgeden biriydi. Cüzdanın Xiong’an yeni bölgesindeki lansmanı, Çin’in Xiong’da başlatmış olduğu yeni bir akıllı şehrin inşasını hızlandırma planına uygun olarak geldi.

Dijital yuan çalışmaları son hızla devam ediyor. Ülke bu alanda attığı adımlar ile CBDC alanında öncü ülke konumunda yer alıyor. Bu çalışmalara destek olacak şekilde özel şirketler de dijital yuan için kendi alanlarında destekler sunmaya başladı. Örneğin 2020’nin sonlarında yerel teknoloji devi Huawei, yaklaşan Mate40 akıllı telefon serisinin dijital yuan için entegre bir donanım cüzdanı içereceğini duyurmuştu.

Bu ve bunun gibi çalışmaların yakın zamanda çoğalması ve dijital yuan’ın faaliyete geçmesi için işlemlerin hızlandırılması ülkenin önde gelen gündemi arasında yer alıyor.

Dijital yuanın gelişimini takip etmek için; Dijital Yuan Haberleri
Daha fazla CBDC için; CBDC Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version