Muhabbit

Çin, Dijital Yuan Kullanımı İçin Kış Olimpiyatlarını Fırsata Çevirdi!

Dijitalleşme hedefleri olan ülkeler toplu organizasyonları fırsat olarak görmeye başladı.

dijital yuan muhabbit

dijital yuan muhabbit

Çin, Pekin’de düzenlenen Kış Olimpiyatları sırasında dijital yuan’ın kullanıma sunmaya başladı. Ülke dijital yuan‘ın piyasaya sürülmesi ile, yabancı sporcuların ve seyircilerin dijital para birimini ilk kez kullanmalarını sağlamış oldu.

Bank of China tarafından yakın zaman önce yapılan bir açıklamada, olimpiyatlara gelen ziyaretçilerin, bir uygulama aracılığıyla veya dijital yuan depolayan fiziksel bir kart ile kullanım kolaylığı elde edebileceklerini belirtmişti. Bunun yanında, belirli sporcuların, e-cüzdan işlevi görecek, yalnızca hizmet ve mal alımında ödeme yapmak için kullanılacak bileklik aracılığı ile dijital yuan tecrübesi yaşayacağı söylenmişti. Şimdi ise bu belirtilen uygulamaları, faaliyete geçiren Çin, Pekin Olimpiyatları’nı fırsata dönüştürmeye başladı.

Bilindiği üzere Çin, kripto para birimleri ve madenciliğe kapsamlı bir yasak getirene kadar yıllarca kripto paralara ev sahipliği yapan bir ülkeydi. Getirilen yasakların ardından, Çin Merkez Bankası e-CNY adlı bir dijital para birimi başlattı. Başlatılan bu para birimi pilot çalışmalara hatta günlük yaşamda deneme amaçlı kullanılmaya da başladı.

Olimpiyatlar Büyük Fırsat

PBOC, 2014’ten beri dijital para birimini araştırıyor. Hükümet, dijital para birimini düzenlemek için yasalar üzerinde çalışmalar yapmaya devam ediyor. Şimdi ise Çin’in dijital para birimi, hükümetin yabancı ziyaretçilerle ilk kez kullanacağı Olimpiyatlar sırasında test edilmiş olacak.

Çin, Olimpiyat Oyunları ile birlikte, uluslararası kullanıcıların merkez bankası destekli bağımsız bir dijital para birimi kullanımını fırsata çevirmek istiyor. Böylece, Pekin’deki 2022 Olimpiyatı’nın ziyaretçileri bir dijital yuan cüzdan uygulaması indirebilecek veya dijital paralarını fiziksel bir kartta saklayabilecekler. 

Ülke genelinde birçok şehirde bir yıldan fazla süren pilot projelerin ardından, dijital yuanın Kış Olimpiyatları sırasında denizaşırı tüketicilere yönelik küresel tanıtımı, Çin’in uluslararası ticareti artırma ve yabancı yatırım çekme çabalarında önemli bir gelişme olarak görülüyor.

Yetkililer, yabancı turistlerin Kış Olimpiyatları sırasında dijital yuanı harcamasını kolaylaştırmak için prosedürleri de kolaylaştırdı. Artık insanlar yerel bir banka hesapları olmasa bile dijital yuan cüzdanları oluşturabilecekler.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version