Muhabbit

Çin Halk Bankası Kripto Para Ticaretini Engellemek İstiyor!

Çin Halk Bankası yine gündemde!

CoinEx

çin muhabbit

Çin Halk Bankası, kripto para ticareti faaliyetlerini kısıtlamaya devam etmek için yeni önemler aldığını açıkladı.

Yeni yayımlanan bildiride Çin Halk Bankası, kripto para ticaret faaliyetlerini kısıtlamak için sert önlemler almış gibi görünüyor.

Çin Merkez Bankası’nın Cuma günü yaptığı duyuruda, itibari para birimleri ve kripto paralar arasında ticaret yapılmasına izin veren tüm hizmetlerin artık yasa dışı faaliyetler olarak değerlendirildiği belirtildi.

Bu yaklaşım, Çinli kullanıcıların kripto para alım satım işlemlerini yapmak için itibari paralarını kripto paralara dönüştürmelerine izin veren Huobi, OKEx ve Binance’de mevcut olan OTC hizmetlerini hedefleyecek gibi görünüyor.

Ayrıca bildiri, kripto para türev ticaret hizmetleri sunmanın, yasa dışı bir aktivite olduğunu da belirtti. Bu arada Çin, bu tür hizmetleri vatandaşlarına veren denizaşırı şirketleri de hedef aldı.

Bu haberler neticesinde OKEx, Huobi ve Binance’in OTC hizmetlerini durdurup durdurmayacağı henüz belli değil.

Çin Halk Bankası, Çin’de yaşayan ve Çin’de kripto para ticaretine olanak tanıyan denizaşırı kripto para borsalarında çalışan kişilerin de yasal takibe tabi olacağını söyledi.

Çin Halk Bankası Daha Önce de Benzer Açıklamalar Yapmıştı!

Bitcoin fiyatı, Çin Halk Bankası’nın bu açıklamalarından sonra yaklaşık 2.000 $ kadar düşüş gösterdi. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz Mayıs ayında Çin Halk Bankası’nın madenciler hakkında yaptığı açıklamalar, kripto para yatırımcılarına minik bir ayı piyasası simülasyonunu göstermişti.

Bu olayların ardından Çin’de yer alan madenciler ciddi bir şekilde göç hareketi gösterdi. Kripto para madencileri, ABD’nin çeşitli eyaletlerine ve düzenleyici baskıların olmadığı bazı ülkeleri tercih etti. Kripto para madencilerinin yeni konumlarına konuşlanmasıyla beraber, Bitcoin’in hash oranı artış göstermeye başladı. Son 5 zorluk güncellemesinde de pozitif yönlü bir seyir izliyoruz.

Bu arada, Çin’deki merkezi ekonomik planlama ajansı olan Kalkınma ve Reform Komisyonu, bu ay kripto para madenciliği baskıları hakkında bir belge yayınladı.

Çinli yatırımcıların hala merkeziyetsiz ve gizlenmiş bir şekilde madencilik yaptığını düşünürsek Çinli yetkililer, kripto para madenciliğini sistematik bir şekilde bitirmek istiyor.

Daha fazla Çin Haberleri için: Çin haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version