Muhabbit

Çin, Kripto Para Madenciliği İçin Halktan Görüş Alıyor!

Çin kripto para madenciliği düzenlemeleri için halktan görüş alıyor.

Çin

Çin madencilik

Çin, kripto para ve kripto para madenciliğine karşı olan tavrını değiştirmeyi mi düşünüyor?

Çin’in kripto para madenciliği üzerine olan baskısı ve yasakları her an değişebilir. Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, 21 Ekim 2021 ve 21 Kasım 2021 arasında olmak üzere halkın görüşlerini kabul edeceği bir “halkın görüşü etkinliği” başlattı.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’nun sayfasında yayımladığı yazıya göre, Çin “dijital para madenciliği” faaliyetlerinin düzenlenmesi ile alakalı çalışmaları “Endüstriyel Yapı Düzenleme Rehberi Kataloğu (2019 Baskısı)” ile revize ettiğini belirtiyor. Revizyon sonrası da halktan görüşlerini isteyen Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, bir aylık bir süre içerisinde bu görüşleri toplayacağını ifade ediyor.

Görüş belirtmek isteyenler, Çin Halk Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı’nın Çin Hükümeti Yasal Bilgi Ağı’ndan, Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’nun internet sitesinden, verilen e-posta adresinden veyahut verilen adrese “mektup” yollayarak görüşlerini belirtebilecekler.

Çin’in Kripto Para Madenciliği Karşıtı Tavrı Değişiyor Mu?

Çin’in Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’ndan gelen bu yazı, kripto para dünyasının aklında soru işaretleri oluşturdu. Bitcoin madenciliği sektöründe dünya devi olan Çin, hükümet baskıları nedeniyle liderliğini kaptırmaya başlamıştı. Sadece sektörün cihaz ihtiyacını değil hash rate payının büyük bir çoğunluğuna sahip olmasıyla Çin, madencilikte önemli bir liderliği elinde tutuyordu.

Çin’in madencilikteki liderliği, hükümetin baskıları ile yavaş yavaş elinden kaymaya başladı. Bitcoin madenciliği cihazlarını kapattıran hükümet, Çin’in hash rate payının sıfırlanmasına sebep oldu. Ardından kripto para madenciliği cihazlarının satışını yapan şirketler, hükümete karşı gelmek istemedikleri için ana karadaki satışlarını durdurdu.

Sonuç olarak Çin kripto para madenciliğindeki liderliğini kaybetti. Bu kaybın yaşanmasının ardından Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’nun halkın görüşünü istemesi ve olası bir düzenleme yapmaya başlayacağına dair ipuçları vermesi kripto para dünyasını heyecanlandırdı.

İlerleyen günlerde Çin’in kripto para madenciliği liderliği için bir daha yarışa katılıp katılmayacağını hep birlikte göreceğiz.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version