Muhabbit

Çin Medya Kurumu Bitcoin Fiyatının Sıfıra Düşebileceğini Açıkladı

Çin hükümeti tarafından işletilen bir gazete olan Economic Daily, yatırımcıların son kripto para piyasası düşüşünden sonra Bitcoin fiyatının “sıfıra gitme” riskine dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyardı.

çin yasak muhabbit

çin yasak muhabbit

Çin hükümeti tarafından işletilen bir gazete olan Economic Daily, 22 Haziran 2022 Çarşamba günü Bitcoin hakkında bir makale yayımladı. Ülke çapındaki gazete doğrudan iktidardaki Çin Komünist Partisi Merkez Komitesinin kontrolü altında.

Gazetenin yayımladığı makalede yatırımcıların son kripto para piyasası düşüşünden sonra Bitcoin fiyatının “sıfıra gitme” riskine dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyardı.

Gazete konuyu şu şekilde açıkladı:

“Bitcoin, bir dizi dijital koddan başka bir şey değildir ve getirileri esas olarak düşük alım ve yüksek satıştan geliyor. Gelecekte yatırımcıların kripto paraya olan güveni kaybolduğunda veya büyük ülkeler Bitcoin’i yasadışı ilan ettiğinde, Bitcoin orijinal değeri sıfıra dönecek.”

Gazete, ABD gibi Batılı ülkelerdeki düzenleme eksikliğinin “manipülasyon ve sözde teknoloji kavramlarıyla dolu” yüksek kaldıraçlı bir pazar yaratılmasına yardımcı olduğu iddialarını ayrıntılarıyla anlatıyor.

Kripto Paralar Konusunda Kurumlar da Uyarıda Bulundu

Shenzhen Mali Düzenleme Bürosu, Çin Halk Bankası’nın Shenzhen Merkez Alt Şubesi ve Shenzhen Kalkınma ve Reform Komisyonu da kripto paralar konusunda yatırımcıları uyardı. 21 Haziran 2022 Salı günü kurumlar yatırımcıların kripto para ile ilgili yasa dışı finansal faaliyetlere karşı dikkat etmeleri ve dolandırıcılıktan nasıl kaçınmaları gerektiği konusunda bir uyarı yayımladı.

Uyarı, sanal döviz ticareti ve spekülasyonların insanların mallarının güvenliğini “ciddi şekilde tehlikeye attığını” ve kumar, yasa dışı bağış toplama, dolandırıcılık, piramit şemaları, kara para aklama ve diğer yasa dışı suç faaliyetlerine sebep olduğu belirtti. Ayrıca, kripto paraların ülkenin ekonomik ve mali düzenini bozduğunu iddia ediyor.

Mali yetkililer, Çin Merkez Bankası, Çin Halk Bankası (PBOC),10 Bakanlık ve Komisyonlar dijital paraların yasal olmadığını, ihale ve ilgili faaliyetler yasa dışı finansal faaliyetler olduğunu bildirmişti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version