Muhabbit

Çin Merkez Bankası: Bitcoin’in Gerçek Bir Değeri Yok!

Çin Merkez Bankası, kripto paralara karşı sahip olduğu sert tavrı korumaya devam ediyor.

çin btc yasak muhabbit

çin btc yasak muhabbit

Çin hükümetinin sözcüsü People’s Daily’ye göre, Finansal Tüketici Hakları Koruma Bürosu müdür yardımcısı Yin Youping, geçtiğimiz günlerde Bitcoin gibi dijital varlıkların yasal bir geçerlilik taşımadığını ve gerçek bir değeri olmadığını söyledi.

btcchina twıtter

Çin hükümeti, Bitcoin ve diğer kripto paralara karşı duruşunu değiştirmemekte ısrar ediyor. Kripto paralar hakkında sürekli yasaklar getiren Çin hükümeti, kripto para madenciliğiyle uğraşan şirketlerin kendi ülkesinde çalışmasını istemediği için şirketlerin başka ülkelere göç etmesine sebep oluyor.

Bununla beraber Yin Youping, kripto para birimlerinin bir saadet zinciri olduğunu da ekledi ve insanları Bitcoin ve kripto para birimlerinden uzak durması için uyarıda bulundu.Kripto para birimlerinin popülerliğiyle beraber Çin Merkez Bankası, kripto para ticareti üzerinde baskısını artırmaya başladı.

Ayrıca Merkez Bankası, Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu ile iş birliği yaparak kripto para birimleriyle bağış toplamayı engellemek ve kısıtlamak için çok fazla çalışma yaptı.

Çin Merkez Bankası, kripto para birimleriyle başa çıkmak için bir çalışma mekanizması kurmayı planlıyor. Aynı zamanda insanları, kripto paralarla ilgili suçları bildirmeye teşvik ediyor.

Çin Kripto Paralara Karşı Neden Sert Yasaklar Uyguluyor?

Çin yaklaşık 3 aydır kripto paralarla alakalı yapılan her işlemi kendi ülkesinde yasaklamak istiyor. Bitcoin madenciliğinin bir zamanlar yaklaşık %45’inin gerçekleştiği Çin’de şimdi ne oldu da her şey tersine döndü? Bunun için yapılan net bir açıklama yok. Genel olarak kripto paraların bir spekülasyon olduğuna veya kara para aklama gibi olaylara dahil olduğundan bahsediliyor.

Diyelim ki kripto paralar hakkında kara para aklanıyor. Bunun çözümü sizce yasak mıdır? Her sistemin kendi içinde açıkları vardır. Blok zinciri teknolojisi belki de bu açıklara en az sahip olan teknolojilerden biri olabilir.

Başka bir neden ise Çin’in yönetim şekli olabilir. Çin Halk Cumhuriyeti tek komünist parti rejimine dayanan sosyalist bir devlet düzenine sahip. Blok zinciri ve kripto paralar ise merkeziyetsizlik kavramlarının çok öne çıktığı insanların kendini daha özgür hissedebileceği bir teknoloji diyebiliriz. Belki de Çin’in yönetim şekline ve algısına ters düştüğü için böyle sert kararlar alıyor olabilir.

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz..

Son Yazılar

Exit mobile version