Muhabbit

Çin Merkez Bankası Yöneticisi: Kripto Paraların Artan Popülaritesinden Endişeliyiz!

Çinli yetkililerin kripto paralar hakkında olumsuz açıklamaları devam ediyor.

Çin engel muhabbit

Çin engel muhabbit

Çin merkez bankasından bir yönetici, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin hızla benimsenmesinin geleneksel finansal sistem için büyük bir zorluk oluşturduğu konusunda açıklamada bulundu.

Çin Merkez Bankası’ndaki (PBoC) ödeme ve mutabakat departmanı müdürü Wen Xinxiang, kripto para birimlerinin ve fiat para birimlerine sabitlenen stablecoinlerin artan popülaritesi konusundaki endişelerini dile getirdi.

The Shanghai Securities Journal’ın yayımladığı habere göre Wen, Bitcoin’in piyasa değerinin şu anda 800 milyar doları ve toplam stablecoin piyasa değerinin 120 milyar doları aştığını işaret ederek, 24 Eylül’de bir ödeme ve uzlaşma forumunda kripto para piyasasıyla ilgili büyük riskleri özetledi.

Yetkiliye göre, kripto paraların temel zorluklarından biri, endüstrinin ticari bankalar ve ödeme kurumları tarafından desteklenen geleneksel ödeme sisteminden ayrı olarak çalışabilmesidir. Wen’in bildirildiğine göre, kripto para birimleri ayrıca bankaların ödeme hizmetlerinde sorunlara neden olarak takas kuruluşlarının gücünü zayıflatıyor.

Wen ayrıca kripto para birimlerinin iddia edilen anonimliğinin, onu kara para aklama gibi yasa dışı işlemleri kolaylaştırmak için çekici bir araç haline getirdiğini ve geleneksel finansal sistemin kripto para ile rekabet etmesi için daha fazla önlem alınması gerektiğini savundu.

“Digital para birimlerinin zorluğu çok büyük. Geleneksel finansal sistem, finans endüstrisindeki büyük teknoloji şirketlerinin rekabetine yanıt verdiğinde, tekel karşıtı çabaları artırmak, kişisel gizlilik ve bilgi korumasını güçlendirmek için yasa ve denetim gibi geleneksel yöntemlere de güvenebilir.”

Wen’in sözleri, yerel yetkililerin birden fazla madencilik çiftliğini kapatması ve kripto para ticareti işlemlerini askıya almasıyla birlikte, Çin bu yıl kripto para ticareti ve madenciliğini çökertmeye devam ederken, Çin hükümetinin kripto para karşıtı duruşunu bir kez daha teyit ediyor.

Karşı Duruşa Rağmen CBDC’de En Önde Olan Ülke Çin

PBoC’nin başkan yardımcısı Fan Yifei de, daha önce yaptığı açıklamada stablecoin’lerle ilgili endişelerini dile getirerek , özel ödeme sistemindeki gelişme hızının “çok endişe verici” olduğunu belirtmişti. Çin hükümetinin kripto para birimleri ile ilgili olarak yaptığı olumsuz açıklamalara rağmen, merkez bankası digital para birimi konusundaki çalışmaları da devam ediyor. Hatta bu alanda oldukça ilerleyen ülke, CBDC alanında uygulama noktasına dahi geldi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version