Muhabbit

Çin Metaverse Sektörü 17 Yeni Şirkete Ev Sahipliği Yapıyor

Çin Metaverse Endüstri Komitesi 17 yeni firmanın daha komiteye katıldığını duyurdu.

Çin

Çin metaverse

Çin Metaverse Endüstri Komitesi’nden 16 Şubat 2022 tarihinde gelen açıklamaya göre komite bünyesine 17 yeni şirket daha katıldı.

İlginizi çekebilir: Metaverse nedir?

Çin hükümeti tarafından desteklenen Çin Mobil İletişim Derneği kapsamında Ekim 2021 tarihinde kurulan Çin Metaverse Endüstri Komitesi Inly Media Co Ltd ve iki Shenzhen şirketi de dahil olmak üzere üç liste firmasının da 17 yeni şirket arasında olduğunu dile getirdi. Duyuru Çin Mobil İletişim Derneği Metaverse İş Birliği Çemberi’nin web sitesi üzerinden gerçekleştirildi.

Çin

Çin Metaverse Girişimlerinde ABD ve Güney Kore’nin Gerisinde

Uzmanlara göre Çin’in metaverse girişimleri sektörün önde gelen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Güney Kore gibi ülkelerinin oldukça gerisinde kalıyor. Ayrıca Çin’in oluşturacağı olası bir metaverse’ün diğer metaverse’lerden oldukça farklı niteliklere sahip olması bekleniyor. Tüm metaverse’lerde görülen merkeziyetsizlik özelliğinin ortadan kaldırılması bu beklentilerin başında geliyor.

Çin’in metaverse konusunda dünya standartlarının gerisinde kalmasının sebebi olarak ise yerel teknoloji şirketlerinin sektöre yeterli yatırımı gerçekleştirmemesi gösteriliyor. Ancak geçmişe kıyasla son zamanlarda Çin genelinde metaverse’e yönelik ilgide artış gözlemleniyor.

2021 yılında Alibaba Group Holding ve Tencent Holding gibi ülkenin önde gelen teknoloji şirketlerinin 10,000’den fazla metaverse ile alakalı ticari marka tescil başvurusunda bulunması ilgi artışının en büyük göstergesi olarak nitelendiriliyor.

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version